ΤΟΠΙΚΑ

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου – Μυκόνου: Υπαρκτό το πρόβλημα μεταφοράς των νηπίων

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου – Μυκόνου: Υπαρκτό το πρόβλημα μεταφοράς των νηπίων

Με αφορμή τις δηλώσεις στον τύπο και στα κοινωνικά δίκτυα του κ. Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ.Λεονταρίτη, με τις οποίες αμφισβητείται το υπαρκτό – δυστυχώς για όλους – γεγονός ότι στη Σύρο υπάρχουν οικογένειες που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να στείλουν τα νήπια παιδιά τους στα νηπιαγωγεία , εξαιτίας των προβλημάτων που ανακύπτουν στο θέμα της μετακίνησής τους , θα θέλαμε να πληροφορήσουμε γονείς και εκπαιδευτικούς για τα εξής:

Το πρόβλημα με τη μετακίνηση των μαθητών και ειδικότερα των νηπίων, προέκυψε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , καθώς δε δρομολογήθηκαν μισθωμένα οχήματα (ταξί) για τη μετακίνησή τους. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που εκτελούν χρέη σχολικών λεωφορείων , σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (νηπιαγωγεία Άνω Σύρου , Φοίνικα και Ποσειδωνίας) δε σταματούν στις αναφερόμενες σχολικές  μονάδες , με αποτέλεσμα τα νήπια να είναι υποχρεωμένα να διασχίσουν ασυνόδευτα  σημαντικές  αποστάσεις για την ηλικία και την ασφάλεια τους .

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης , δυσχεραίνεται η απρόσκοπτη συμμετοχή μαθητών στο δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης και παρατηρείται – εν μέσω πανδημίας – το φαινόμενο των διαφορετικών κάθε φορά συνοδών . Η σοβαρότερη , όμως , συνέπεια , είναι ότι δύο νήπια , που είναι εγγεγραμμένα στο νηπιαγωγείο του Φοίνικα , αδυνατούν να προσέλθουν και είναι μονίμως.

Ο Σύλλογος μας είναι ενήμερος τόσο προφορικώς όσο και γραπτώς απ’ τις συναδέλφους που υπηρετούν στα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία για το μέγεθος του προβλήματος , αλλά  και για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς επίλυση του.

Μάλιστα , επισημάνθηκαν ιδιαιτέρως και στην ευρείας συμμετοχής συγκέντρωση , που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτέμβρη , με συνδιοργανωτές την Ένωση Γονέων Σύρου , την τοπική ΕΛΜΕ  και τον Σύλλογό μας.

Συμπερασματικά , το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών και δη των νηπίων είναι υπαρκτό , περιλαμβάνει ονοματεπώνυμα κι έχει γνωστοποιηθεί στους υπευθύνους , τόσο μέσω τηλεφωνικών συνδιαλέξεων όσο και μέσω επίσημων εγγράφων.

Φυσικά και δε νοείται  , για διάφορους λόγους , η δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαθητών σε συγκεντρώσεις ή σε επίσημες ανακοινώσεις. Αυτό δε μειώνει τη σημασία του προβλήματος ούτε , πολύ περισσότερο , δικαιολογεί την άρνηση του.

Ο πολύπαθος και συνάμα ελπιδοφόρος χώρος της εκπαίδευσης δεν αντέχει προσωπικές αντιπαραθέσεις  και δεν προσφέρεται προς επίτευξη μικροπολιτικών λογικών. Είναι ο χώρος που χρειάζεται να εισρέει ελεύθερα ο αέρας της δημοκρατίας , της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Είναι ο χώρος των όλων , των ίσων και των διαφορετικών , είναι ο χώρος που  δημιουργεί την ομάδα , ο χώρος που ανθίζει το παιδικό χαμόγελο.

Καλούμε , λοιπόν , για άλλη μια φορά τους αρμοδίους , να ενεργήσουν με μόνο γνώμονα την πρόοδο των μαθητών και να δώσουν την ενδεδειγμένη λύση.

Πηγή Cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.