ΤΟΠΙΚΑ

Συγκινητική προσέλευση των πολιτών όλων των ηλικιών της Μυκόνου στις επιμορφωτικές ημερίδες που πραγματοποίησε το CSI institute στο νησί.

Συγκινητική προσέλευση των πολιτών όλων των ηλικιών της Μυκόνου στις επιμορφωτικές ημερίδες  που πραγματοποίησε το CSI institute στο νησί.

Διεξήχθησαν συνολικά δύο εκπαιδευτικές ημερίδες με τίτλο “Κίνδυνοι του διαδικτύου και κανόνες ασφαλούς πλοήγησης” που συνδιοργάνωσαν

Tο Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια- CSI Institute σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Σύγχρονη Παιδεία και τον Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Οργανισμό (Π.ΑΚ.Ο) “Γεώργιος Αξιώτης” υλοποίησε εν συνόλω δύο εκπαιδευτικές ημερίδες. Το ζήτημα που και οι δύο πραγματεύθηκαν είναι αυτό των «Κινδύνων του Διαδικτύου και των Κανόνων Ασφαλούς Πλοήγησης». Η διεξαγωγή αυτών εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος TravelEdition, τα ηνία της υποστήριξης του οποίου κατέχει η Eurolife FFH.

Αναλυτικότερα, ημέρα Παρασκευή 28/04 πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικές ημερίδες στις 13:00 και στις 18:00 αντίστοιχα, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου.

Η ανταπόκριση των μαθητών/τριων όλων των σχολικών τάξεων -εκκινώντας από δημοτικές τάξεις και καταλήγοντας σε λυκειακές- φανερώνει πως η αρωγή της νέας γενιάς στη διαμόρφωση της κοινωνικής πραγματικότητας δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη. Χρέος του Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια είναι να εμφυσήσει στα παιδιά τη νοοτροπία της πρόληψης, της ενσυναίσθησης και της έγκαιρης αντιμετώπισης των όποιων απειλών στο διαδίκτυο.

Αντιστοίχως, στην απογευματινή ημερίδα το πλήθος των πολιτών που συνέρρευσε, καταδεικνύει την ανάγκη ενημέρωσης του κόσμου και ενισχύει την επιθυμία του φορέα μας να συνεχίζει αδιάκοπα την προσπάθεια, να συμβαδίζει με τις εξελίξεις και να εφευρίσκει νέους τρόπους προσέγγισης και θέασης των πρακτικών πρόληψης.

Τις ομιλίες ανέλαβαν οι πλέον ειδικοί του κλάδου, ο κος Μανώλης ΣφακιανάκηςΑντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Προέδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια, Ειδικός Ερευνητής-Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων και η κα Κέλλυ Ιωάννου, Επικεφαλής Καθηγήτρια στον τομέα της Εγκληματολογίας και της Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στο Κολέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS College και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Uclan, TraumaCoach και Ιδρύτρια του “Γίνε Άνθρωπος”.

Τα ζητήματα στα οποία εμβάθυναν και πλαισίωσαν με βιωματικές εμπειρίες οι ομιλητές ήταν ο διαδικτυακός εκφοβισμός, ο διαδικτυακός εθισμός καθώς και οι απειλές και τα φαινόμενα κυβερνοεγκλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του Διαδικτύου. Στόχος είναι η προσέγγιση και η ανάλυση θεματικών που ταλανίζουν την σημερινή πραγματικότητα για τη θωράκιση των νέων αλλά και των προηγούμενων γενεών απέναντι σε φαινόμενα παθογένειας εντός κι εκτός διαδικτυακής πραγματικότητας.

Το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια, βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους πολίτες της χώρας, μέσα από την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την προστασία τους με οδηγό την γνώση των σύγχρονων και καίριων ζητημάτων και έχοντας πάντοτε σε εγρήγορση τους μηχανισμούς του.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.