ΤΟΠΙΚΑ

Στο σφυρί αγροτεμάχια στην Μύκονο

Στο σφυρί αγροτεμάχια στην Μύκονο

Μια νέα σελίδα έρχεται να προστεθεί στο κεφάλαιο των πλειστηριασμών, που έχει ανοίξει τα τελευταία δύο χρόνια για μια πλειάδα ακινήτων, τα οποία συνδέονται με την οικογένεια Πατρώνη, η οποία συνεχίζει να βλέπει τα περιουσιακά της στοιχεία να βρίσκονται στη δίνη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Αυτή τη φορά σειρά έχουν 4 αγροτεμάχια στη Μύκονο, τα οποία είναι προγραμματισμένο να βγουν προς εκποίηση στις 29 Σεπτεμβρίου.

Οι πλειστηριασμοί στρέφονται εναντίον της εταιρείας Ρόδον Ελλάς Οικοδομική-Τουριστική-Ξενοδοχειακή-Τεχνική, στην οποία διαχειρίστρια εμφανίζεται να είναι η Καλλιόπη Πατρώνη ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Το ακριβότερο εξ αυτών αφορά σε ένα αγροτεμάχιο, άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφάνειας 7.019,91 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση Σταρόβουρλα και το οποίο περιήλθε στην ιδιοκτησία της εταιρείας το 2006. Να σημειωθεί ότι η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 705.000 ευρώ.  Το δεύτερο είναι επίσης αγροτεμάχιο, έκτασης 7.307 τ.μ., το οποίο εντοπίζεται στη θέση Κούνδουρος και χαρακτηρίζεται άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση, με την τιμή εκκίνησης να έχει τεθεί στις 690.000 ευρώ. Το τρίτο αγροτεμάχιο, έκτασης 93.537 τ.μ. βρίσκεται στην Άνω Μερά της Μυκόνου και αποτελεί τμήμα μεγαλύτερης έκτασης, συνολικού εμβαδού 417.218,85 τ.μ., ωστόσο εμφανίζει δασικές δεσμεύσεις.

Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ. Το τελευταίο αγροτεμάχιο παρουσιάζει πολύ μικρότερη αξία σε σχέση με τα άλλα τρία καθώς η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 70.000 ευρώ ενώ, όπως και το προηγούμενο, βρίσκεται στην Άνω Μερά, έχει έκταση 75.655,77 τ.μ και εμφανίζει αυστηρούς περιορισμούς στους όρους χρήσης γης.
πηγή capital.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.