ΤΟΠΙΚΑ

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μυκονιάτες μαθητές

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μυκονιάτες μαθητές

Ξεκινάει σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά, το ταξίδι γνωριμίας των μαθητών/ τριών του 2ου Δημοτικού σχολείου Μυκόνου με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς μέσα από τη συνεργασία με τα Ευρωπαϊκά σχολεία Βρυξελλών και Στρασβούργου, στα πλαίσια υλοποίησης Ευρωπαϊκου προγράμματος eTwinning, που αποτελεί την κοινότητα συνεργασίας των σχολείων στην Ευρώπη.

Οι μαθητές/τριες και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί και γονείς, θα επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, προσκεκλημένοι της Ευρωβουλευτού Άννας -Μισέλ Ασημακοπούλου. Επίσης θα επισκεφθούν και θα παρακολουθήσουν διδασκαλία στο Ευρωπαϊκό σχολείο Στρασβούργου.

Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη και ξενάγηση στο CERN στο μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής, στον κόσμο που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Γενεύης στην Ελβετία. Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και τη Σχολική Επιτροπή για την οικονομική τους συμμετοχή. Ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών/τριων για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο έργο μας.
Καλό ταξίδι και κάθε επιτυχία!!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.