ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στις Κυκλάδες τουρκικό γεωτρύπανο

Στις Κυκλάδες τουρκικό γεωτρύπανο

Νοτιοδυτικά της Μήλου πλέει το νέο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας «Deepsea Metro I», το οποίο η Άγκυρα προορίζει για την Ανατολική Μεσόγειο.

Το εν λόγω γεωτρύπανο, το οποίο στοίχησε 262,5 εκατ. δολάρια, αναμένεται να πραγματοποιήσει διερευνητικές γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη και να συνδράμει το γεωτρύπανο «Fatih».

Προορισμός του «Deepsea Metro I» είναι τα ναυπηγεία Γιάλοβα στην Κωνσταντινούπολη, όπου αναμένεται να γίνει επισκευή και συντήρηση και να αλλάξει όνομα.

Το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας, ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Μαλαισία και πριν από τέσσερις μέρες πέρασε τα στενά του Γιβραλτάρ.

«Ο σχεδιασμός της τουρκικής κυβέρνησης προβλέπει την διενέργεια τεσσάρων γύρων διερευνητικών γεωτρήσεων μέσα στον χρόνο που διανύουμε, δύο με το γεωτρύπανο «Fatih» και δύο με το νέο γεωτρύπανο, το οποίο θα ξεκινήσει τις εργασίες του λίαν συντόμως», ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας, Φατίχ Ντόνμέζ.

naftemporiki.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.