ΤΟΠΙΚΑ

«Στηρίζουμε την έρευνα και την ανάδειξη της ιστορικής πλευράς της Μυκόνου»

«Στηρίζουμε την έρευνα και την ανάδειξη της ιστορικής πλευράς της Μυκόνου»
Ο Δήμαρχος μίλησε για τα μεταλλεία και την σύμβαση με το Εθνικό Μετσόβειο

«Στηρίζουμε την έρευνα και την ανάδειξη της ιστορικής πλευράς της Μυκόνου.

Από την αρχή της θητείας τη παρούσας Δημοτικής Αρχής δόθηκε έμφαση σε ερευνητικά έργα και προγράμματα που συμβάλλουν στην ανάδειξη διαφορετικών πτυχών του νησιού μας και που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ταυτότητα της Μυκονιάτικης κοινωνίας και την εξέλιξή της, καθώς και τη διαμόρφωση της τοπικής οικονομίας.

Τα μεταλλεία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Μυκόνου καθώς λειτουργούσαν για 30 χρόνια και η αξιοποίησή τους μέσω αυτού του πρωτότυπου ερευνητικού προγράμματος και της συνεργασίας του Δήμου Μυκόνου με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα οδηγήσει στην τεκμηρίωση της μεταλλευτικής ιστορίας του νησιού μας, με απώτερο σκοπό την ανάδειξή τους σε ένα μοναδικό μνημείο βιομηχανικής αρχαιολογίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Δημήτρη Καλιαμπάκο για την αγαστή συνεργασία.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την κα. Δήμητρα Λοΐζου Βουλγαράκη η οποία με την εντατική προσωπική ενασχόλησή της και το πάθος της για τη διάσωση μεγάλου μέρους αρχειακού υλικού, καθώς και σημαντικών μαρτυριών από τη ζωή των μεταλλωρύχων και των οικογενειών τους στα Μεταλλεία, συνέβαλλε καθοριστικά συνδράμοντας, παροτρύνοντας και παρακινώντας μας για την ευόδωση όλου του εγχειρήματος.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.