ΤΟΠΙΚΑ

«Στηρίζουμε εμπράκτως το έργο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων»

«Στηρίζουμε εμπράκτως το έργο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων»
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς ανέφερε σχετικά πως η Δημοτική Αρχή στηρίζει εμπράκτως το έργο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.
                                                                       

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Ο Δήμος Μυκόνου δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών του νησιού μας στηρίζει έμπρακτα το έργο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Με έμφαση την ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών του νησιού καθώς και τη συμβολή στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου Μυκόνου, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε με απόφασή του τη στήριξη ενός σημαντικού ερευνητικού έργου της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στη Μύκονοαναλαμβάνοντας τη δαπάνη της μετάβασης και της φιλοξενίας 10μελούς κλιμακίου επιστημόνων.

Το ερευνητικό έργο που θα υλοποιηθεί εντός του Απριλίου αφορά  την παράκτια γεωαρχαιολογική ωκεανογραφική έρευνα σε συγκεκριμένα σημεία της Μυκόνου. Στόχοι της έρευνας αυτής αποτελούν η τεκμηρίωση και η μελέτη της παλαιοακτής της Μυκόνου, η λεπτομερής βαθυμετρική αποτύπωση του πυθμένα, η σχεδιαστική τεκμηρίωση και ηπροσπάθεια εκτίμησης των αλλαγών στη στάθμη της θάλασσας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα βοηθήσουν την ΕφορείαΕναλίων Αρχαιοτήτων στον εντοπισμό αρχαιολογικών καταλοίπων ενδεχομένως στο κόλπο της Φτελιάς και στον Καλαφάτη-Διβούνια, αλλά παράλληλα θα δώσουν στο Δήμο Μυκόνου τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα για την Στρατηγική Πρόβλεψη και την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της παράκτιας Ζώνης των ακτών του νησιού από την μελλοντική άνοδο της θαλάσσιας στάθμης λόγω τωνκλιματικών αλλαγών.

Η αρχαιολογική τεκμηρίωση των περιοχών έρευνας πρόκειται να πραγματοποιηθεί από την αρχαιολόγο κ. Δέσποινα Κουτσούμπα.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς ανέφερε σχετικά πως η Δημοτική Αρχή στηρίζει εμπράκτως το έργο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων καθώς έχει ως προτεραιότητα τον πολιτισμό και τη διάνθισή του.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.