ΤΟΠΙΚΑ

Στην τεχνολογία καταφεύγουν οι επιχειρηματίες της Μυκόνου

Στην τεχνολογία καταφεύγουν οι επιχειρηματίες της Μυκόνου
“Safe Mykonos”: Το πρόγραμμα αντιμετώπισης του συνωστισμού και προστασίας των επιχειρηματιών από πρόστιμα

Στην τεχνολογία καταφεύγουν οι επιχειρηματίες της Μυκόνου, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τον συνωστισμό στα καταστήματα αλλά και τα τσουχτερά πρόστιμα. Έτσι, προχωρούν στην εγκατάσταση ενός συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου των εισόδων στα μαγαζιά τους, με δυνατότητα ακόμα και ηλεκτρονικής ιχνηλάτισης σε περίπτωση που εντοπιστούν θετικά κρούσματα στον covid19!

Το πρόγραμμα «safe Mykonos» όπως το αποκαλούν οι επιχειρηματίες, εγκαθίσταται σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, και με τη βοήθεια ανιχνευτών και μιας έξυπνης εφαρμογής, εξασφαλίζει ότι ο αριθμός των πελατών είναι ο προβλεπόμενος από τη νομοθεσία. Όλα βασίζονται σε ένα μοναδικό κωδικό αριθμό που λαμβάνει κάθε επισκέπτης, κατά την είσοδό του, με πλήρη εξασφάλιση της ανωνυμίας του και των προσωπικών δεδομένων.

Η εφαρμογή που αναπτύσσει, ελληνική startup εταιρεία καταμετρά σε πραγματικό χρόνο τον αριθμό των πελατών σε κάθε κατάστημα, ώστε να μην υπερβαίνει τα υγειονομικά όρια που έχουν τεθεί για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά. Η εφαρμογή καταγράφει τι ώρα έφτασε ο πελάτης στο κατάστημα και τι ώρα αποχώρησε, ενώ αναγνωρίζει και ποιος άλλος ήταν μαζί του για την περίπτωση της ιχνηλάτησης.

Η εφαρμογή σε περίπτωση που εμφανίσει κάποιος συμπτώματα κορονοϊού ειδοποιεί αυτόματα όσα άτομα βρίσκονταν μαζί του. Στη Μύκονο, η χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής αυξάνεται με θεαματικούς ρυθμούς αφού φροντίζουν να την προμηθευτούν και να τη θέσουν σε λειτουργία οι επιχειρηματίες του νησιού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.