ΤΟΠΙΚΑ

Δωμάτια απομόνωσης σε όλα τα καταλύματα μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο με τα ξενοδοχεία “καραντίνας”

Δωμάτια απομόνωσης σε όλα τα καταλύματα μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο με τα ξενοδοχεία “καραντίνας”

Με απόφαση των υπουργών Οικονομίας Υγείας και Τουρισμού προβλέπεται το πως θα δημιουργηθούν στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα τουριστικά καταλύματα δωμάτια –χώροι απομόνωσης- για περιπτώσεις φιλοξενίας επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19, των οποίων η κλινική κατάσταση δεν απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του εν λόγω μέτρου είναι υποχρεωτική για όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα ανεξαρτήτως μεγέθους.  

Η λύση αυτή θεωρείται προσωρινού χαρακτήρα και υποτίθεται ότι έρχεται να συμπληρώσει  τη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων «καραντίνας», επιτρέποντας το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. Έτσι, όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ ισχύουν κατ΄ ελάχιστον έως ότου οριστεί στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, κατάλυμα για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19». Βέβαια, στις Κυκλάδες, είναι πολύ πιθανό να μην ορισθούν ξενοδοχεία καραντίνας, μιας και παρουσιάζονται σοβαρές αντικειμενικές δυσκολίες.

Οπότε, το νέο μέτρο που προβλέπει τον καθορισμό δωματίων απομόνωσης στο σύνολο των μονάδων, ξενοδοχείων και καταλυμάτων, πιθανότατα να εφαρμοστεί για όλο το καλοκαίρι στα νησιά του νομού.

Με την συγκεκριμένη ΚΥΑ ορίζεται ότι για καταλύματα έως 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός (1) δωματίου καραντίνας, για καταλύματα έως 50 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο (2) δωματίων καραντίνας και για καταλύματα άνω των 50 δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του καταλύματος.
Cyclades24.gr

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.