ΤΟΠΙΚΑ

Στην Μύκονο ξανά το πλωτό μουσείο του νησιού

Στην Μύκονο ξανά το πλωτό μουσείο του νησιού

Με την ολοκλήρωση εκτεταμένων επισκευών και δεξαμενισμού στο καρνάγιο του Γιάννη Πράσινου στη Σαλαμίνα, το «Ευαγγελίστρια» απέπλευσε το Σάββατο 1 Ιουλίου για το ταξίδι της επιστροφής του στη Μύκονο, με τριμελές πλήρωμα αποτελούμενο από τον Πλοίαρχο Δημήτριο Κοκκίνη, την Υποπλοίαρχο Έλσα Σπάρου και τον Α’ Μηχανικό Κωνσταντίνο Δεβετζή. Μετά από 13 και πλέον ώρες ταξιδιού κατέπλευσε στην Σύρο στις 23:30 όπου διανυκτέρευσε στο λιμάνι της Ερμούπολης, Σύρου, ως προγραμματισμένο ενδιάμεσο σταθμό.

Στις 2 Ιουλίου, με το πέρας της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε αγιασμός παρουσία του Δημάρχου κυρίου Νικόλαου Λειβαδάρα, του Διοικητή της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχο Χρήστο Καστάνη, εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος, της Ναυτικής Ακαδημίας Σύρου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κυκλάδων, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων Α.Ε. και πολλών άλλων φορέων. Το σκάφος το οποίο είναι συνδεδεμένο με τη ναυπηγική ιστορία του νησιού, ήταν επισκέψιμο και ξεναγήθηκαν ντόπιοι Συριανοί, παλαιά πληρώματα του σκάφους, αλλά και επισκέπτες του νησιού.

Στις 14:30 της ίδιας μέρας το «Ευαγγελίστρια» αναχώρησε για τη Μύκονο. Στις 17:30 εισήλθε στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου με μια εντυπωσιακή συνοδεία στολίσκου σκαφών του Ομίλου Σκαφών Μυκόνου και του ταχυπλόου του Λιμενικού Σώματος. Στη προβλήτα του Αγίου Νικολάου της Καδένας, όπου κατέπλευσε, ο Δήμος Μυκόνου είχε ετοιμάσει λαμπρή υποδοχή και εορτασμό για την επιστροφή του παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κούκα, τοπικών αρχών, εκπροσώπων συλλόγων και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυκλάδων Δωρόθεου Β’, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό και έπειτα ξεναγήθηκε στο «Ευαγγελίστρια».


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.