ΤΟΠΙΚΑ

Στην αναμονή έως τρία χρόνια 40.000 εφάπαξ

Στην αναμονή έως τρία χρόνια 40.000 εφάπαξ

Στην αναμονή ως τρία χρόνια βρίσκονται χιλιάδες συνταξιούχοι για να πάρουν το “ψαλιδισμένο” εφάπαξ.

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται σήμερα 40.000 αιτήσεις για τη λήψη εφάπαξ από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), όπως αναφέρει η εφημερίδα “Τα Νέα”.

Κατά μέσο όροι η εφάπαξ παροχή διαμορφώνεται σε περίπου 12.900 ευρώ, σημαντικά μειωμένη έως 25% σε σύγκριση με αυτή που προβλεπόταν πριν από την ψήφιση του Νόμου Κατρούγκαλου.

Τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις και τα περισσότερα ληξιπρόθεσμα εφάπαξ παρουσιάζουν οι τομείς που αφορούν σε δημόσιους αλλά και δημοτικούς υπαλλήλους, εμποροϋπαλλήλους (ΤΕΑΥΕΚ) και μεταλλεργάτες (πρώην ΤΑΠΕΜ).

Μεγάλη είναι η καθυστέρηση στα πρώην Ταμεία των ναυτικών, ενώ σημαντικός αριθμός ληξιπρόθεσμων εντοπίζεται και στους κλάδους των γιατρών και των μηχανικών.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.