ΤΟΠΙΚΑ

Στην Αλβανία αντί για την Μύκονο κατέληξαν τελικά τα λιοντάρια

Στην Αλβανία αντί για την Μύκονο κατέληξαν τελικά τα λιοντάρια
Του fake news το κάγκελο καθημερινά με την Μύκονο να έχει την τιμητική της

Σάλος προκλήθηκε με την εικόνα των δύο λιονταριών και της τίγρης στοιβαγμένα σε μικρά κλουβιά να περνούν από το τελωνείο Προμαχώνα.
Αρχικά η εικόνα των δύο λιονταριών στα μικρά κλουβιά τους, στοιβαγμένα σε ένα φορτηγό που δημοσίευσε η ΕΡΤ συνοδευόταν από την πληροφορία ότι τα ζώα είχαν προορισμό τη Μύκονο, μια πληροφορία που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων δεδομένου ότι δεν υπάρχει ζωολογικός κήπος στο νησί και ότι αυτή την περίοδο δεν δραστηριοποιείται κάποιο τσίρκο εκεί.
Άρα δημιουργούνταν ερωτηματικά για την μετάβαση τους στο νησί των ανέμων.
Μάλιστα, η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη ζήτησε και επέμβαση εισαγγελέα.

Γιατί πέρασαν στην Ελλάδα

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει στο iefimerida o Προϊστάμενος του Τελωνείου Ευζώνων, Γιάννης Καρακασίδης τα τρία αυτά πανέμορφα άγρια ζώα που ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από τη Σλοβακία δεν είχαν προορισμό τη Μύκονο αλλά την Αλβανία αλλά πέρασαν αναγκαστικά από την Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχει σε όλα τα συνοριακά σημεία κτηνιατρικός έλεγχος, που απαιτούνταν σε αυτή την περίπτωση. Έτσι, αναγκαστικά χθες το πρωί μπήκαν για λίγο στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα και στη συνέχεια βγήκαν από τους Ευζώνους.
«Ήταν μια εξαγωγή από Σλοβακία προς Αλβανία, μπήκε σε εμάς από Προμαχώνα και βγήκε από Ευζώνους και όλη αυτή η διαδρομή γίνεται γιατί δεν υπάρχει κτηνιατρικός έλεγχος σε όλα τα συνοριακά και έπρεπε να περάσουν από συγκεκριμένα σημεία. Για αυτό μπήκαν από Προμαχώνα και βγήκαν από εμάς (σσ Ευζώνους) χθες το πρωί με προορισμό Αλβανία. Έχουν ήδη φθάσει στην Αλβανία φαντάζομαι.
Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τα χαρτιά. Από εμάς βγήκε ένα φορτηγό με διασάφιση εξαγωγής από Σλοβακία προς Αλβανία. ΛΕγινε ο κτηνιατρικός έλεγχος από τους κτηνιάτρους του ΣΥΚΕ Ευζώνων και δεν εντοπίστηκε κανένα πρόβλημα».

www.bankingnews.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.