ΤΟΠΙΚΑ

Στην Αγία Ελένη της Μυκόνου ο Μητροπολίτης ανήμερα της εορτής

Στην Αγία Ελένη της Μυκόνου ο Μητροπολίτης ανήμερα της εορτής

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον ιστορικό, πάλαι ποτέ Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ελένης, στο Κάστρο της Μυκόνου, πλησίον του αχειροποίητου Ναού της Παραπορτιανής, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού Μυκόνου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού και των Διακόνων και την παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στυλ. Πρίγκου, ο οποίος διηκόνησε και το Αναλόγιο του Ναού, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νικολόυ Γκέλου, του Επιχειρηματία κ. Κωνστ. Μαστοράκη, του Σεβαστοκάτορα και Προνοιάρχη του Ναού κ. Φραγκίσκου Νάζου και Μυκονίων πιστών, οι οποίοι τήρησαν με προσοχή τις επιβεβλημένες διατάξεις υγειονομικής προστασίας.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού ομίλησε περί του ταφέντος και αναστάντος σεσαρκωμένου Θεού και τεθεωμένου Ανθρώπου, αναφέρθηκε στους σήμερα τιμωμένους Αγίους Βασιλείς και Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη και την προσφορά τους προς την Εκκλησία, υπογραμμίσας την τιμή, που ανέκαθεν απονέμουν οι Χριστιανοί προς τους Αγίους και τους Μάρτυρες της Εκκλησίας, ανεγείροντας προς τιμήν τους Ναούς.
Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον Προνοιάρχη του Ναού κ. Φραγκίσκο Νάζο για την μέριμνά του προς αυτόν, ο οποίος προσφάτως ανακαινίσθηκε υπό την επιστασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, και ο οποίος περικλείει πολύτιμα ιερά κειμήλια και άγιες εικόνες και του προσέφερε, μαζί με τον Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, Εικόνα της Θεοτόκου, περιβεβλημένης με ρόδα της ανοίξεως.
Τέλος, ευχήθηκε στον εορτάζοντα Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά και σε όλους και όλες που εορτάζουν σήμερα και απηύθυνε τις πασχάλιες ευχές του σε όλους τους παρισταμένους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.