ΤΟΠΙΚΑ

Στενές σχέσεις Μυκόνου με Κατάρ

Στενές σχέσεις Μυκόνου με Κατάρ
Το παρόν έδωσε η Μύκονος στην εκδήλωση της εθνικής επετείου του Κατάρ που διοργανώθηκε στην Αθήνα

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τον Πρέσβη του Κατάρ, κ. Abdulaziz Ali AlNaama, επίσημη εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής επετείου του κρατιδίου, όπου η Μύκονος εκπροσωπήθηκε από τη Δημοτική Σύμβουλο κα. Τόνια Ανδρόνικου και τη Σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων κα. Μαρία Κουσαθανά.

Η Πρεσβεία του Κατάρ διοργάνωσε την εκδήλωσηπροβάλλοντας εικόνες από την ιστορική εξέλιξη της χώρας με διάφορα τοπία με την καθημερινή ζωή των Καταρινών, τοπικά εδέσματα και εκθέσεις με θέμα τη θάλασσα, το μουντιάλ του 2022 και το μοντέρνο Κατάρ.

Παράλληλα, τιμώντας τις πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα, ο Πρέσβης εξέφρασε τη βούληση του Κατάρ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων τουκρατιδίου με την Ελλάδα στο μέλλον.

Η πρόσκληση και παρουσία των εκπροσώπων του Δήμου Μυκόνου επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την καλή συνεργασία της Πρεσβείας του Κατάρ με τη Δημοτική Αρχή καθώς και τη σταθερή στήριξη και προβολή της Μυκόνουστον αραβικό κόσμο ως έναν από τους πρώτους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς.

Γεγονός, που είχε επισφραγιστεί και στη συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς με τον Πρέσβη του Κατάρ, κ. Abdulaziz Ali AlNaama, το Μάιο του 2018 στη Μύκονο.

Ενώ παράλληλα,  η προβολή αυτή στη Μέση Ανατολή ενισχύεται μετά και την πρόσφατη ανακοίνωση της QATARAirways που αφορά στην αύξηση των πτήσεων από τη Ντόχα προς τη Μύκονο την τουριστική περίοδο του 2019.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.