BUSINESS

Σταθερά στην κορυφή Μύκονος για αγορά παραθεριστικής κατοικίας η Μύκονος

Σταθερά στην κορυφή Μύκονος για αγορά παραθεριστικής κατοικίας η Μύκονος

Κορυφαία θέση στην αγορά παραθεριστικής κατοικίας στη Μεσόγειο διατηρεί η Ελλάδα, με τη Μύκονο, την Πάρο και τη Σαντορίνη να παραμένουν στις τρεις πρώτες θέσεις, για πέμπτη συνεχή χρονιά, μεταξύ 30 προορισμών, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση της Algean Property, “Yields Report 2022: Ride the Wave”.

Η Πάρος (7,1%) είναι, σύμφωνα με την έκθεση, ένας από τους προορισμούς που μπόρεσε να αυξήσει την απόδοσή του, σε σύγκριση με 2019 (6,5%). Παρά το γεγονός ότι οι τιμές αυξήθηκαν, η αύξηση των ενοικίων ξεπέρασε την άνοδο των τιμών πώλησης με αποτέλεσμα την υψηλότερη απόδοση, περιορίζοντας περαιτέρω τη διαφορά με τη Μύκονο.

Συνολικά, η Πάρος μπόρεσε να επωφεληθεί από τη Μύκονο από τις δευτερογενείς επιδράσεις της Μυκόνου με τα νησιά γεωγραφικά να είναι κοντά το ένα στο άλλο. Αυτό επέτρεψε νέες επενδύσεις και περισσότερα πολυτελή έργα, αυξάνοντας την τιμή πώλησης, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός των τουριστών και η ανεκπλήρωτη ζήτηση από την πανδημία επέτρεψαν την ταχεία αύξηση των ενοικίων.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.