ΤΟΠΙΚΑ

ΣΟΚ με τα αποθεμάτα του νερού στο φράγμα

ΣΟΚ με τα αποθεμάτα του νερού στο φράγμα
Αυτοψία του MykonosVoice στο φράγμα της Μυκόνου όπου τα αποθέματα νερού λιγοστεύουν επικίνδυνα.Έκκληση του Δήμου για οικονομία στο νερό.

Λιγοστεύουν τα αποθέματα νερού στο φράγμα όπως παρουσιάζει το ΜykonosVoice μετά την αυτοψία στο σημείο.

Το πρόβλημα της ύδρευσης  με τα αποθέματα είναι δεδομένο στο νησί και με τις παρακάτω εικόνες μπορεί εύλογα να καταλάβει κανείς ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην γίνει θέμα πραγματικής επιβίωσης.

Οι αφαλατώσεις  που ο Δήμος Μυκόνου δημιούργησε και έδωσε τεράστια ανάσα στους πολίτες για την ώρα στα κυβικά που παράγουν υπερκαλύπτουν την ημερήσια κατανάλωση, πρόκειται πάντα όμως  για μηχανήματα που ποτέ δεν μπορεί να υπολογιστεί ο παράγοντας ατύχημα και που ξαφνικά μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Το ζητούμενο είναι να γίνει έντονη συνείδηση σε όλους για οικονομία στην κατανάλωση.

Από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου ο δήμος Μυκόνου σε καθημερινή βάση κάνει έκκληση στους πολίτες που τους καλοκαιρινούς μήνες διαμένουν στο νησί να κάνουν συνετή κατανάλωση και  να μην γίνεται αλόγιστη σπατάλη σε νερό.

 

Οι προσπάθειες έχουν αποδώσει καρπούς και αυτό γιατί μετά από πολύ καιρό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται και σε πρώτο χρόνο από της υπηρεσίες του Δήμου άμεσα με ότι προκύπτει.

Ο κίνδυνος όμως πάντα υπάρχει καθώς το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής κάνει έντονα τα σημάδια του και στο νησί.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.