ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικό βήμα συνεργασίας

Σημαντικό βήμα συνεργασίας
Με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες συναντήθηκε ο δήμαρχος Κ.Κουκάς

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ 

Εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Μυκόνου μεταξύ του Δημάρχου και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του νησιού (ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων), με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν ανακύψει τις προηγούμενες χρονιές, στη χρήση των παραλιών. 

Μετά από πολύωρη συζήτηση, συμφωνήθηκε ο σεβασμός των ελεύθερων χώρων που δεν υπόκεινται σε μίσθωση, η συνεργασία με την ελληνική Αστυνομία για την τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία, καθώς και η γνωστοποίηση  των τιμών εκμίσθωσης ομπρελοκαθισμάτων προς τον Δήμο, ώστε αυτές να αποστέλλονται σε κάθε τουριστική μονάδα και να είναι γνωστές εκ των προτέρων σε κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη.

Ο Δήμαρχος Κων/νος Κουκάς σε σχετική του δήλωση τόνισε τα εξής:

«Η Μύκονος έχει πλέον αποκτήσει ένα τεράστιο brand nameκαι ξεχωριστή θέση, ως ένας διεθνής τουριστικός προορισμός. Η αύξηση των επισκεπτών τα τελευταία χρόνια απαιτεί πλέον να γίνει μία ουσιαστική και ειλικρινής συζήτηση, ώστε να καταστεί εφικτή η αυτορρύθμιση της λειτουργίας των παραλιών, πέρα και πάνω από νόμους και απαγορεύσεις, με την πρωτοβουλία των ενδιαφερομένων.
Είναι δική μας υποχρέωση να συνεργαστούμε και να υπάρχει υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και σεβασμός στο περιβάλλον και στην ταυτότητα του νησιού.Σήμερα κάναμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα, και συμφωνήσαμε ότι θα υπάρχει μια ανοιχτή και συνεχής διαδικασία διαλόγου, ώστε να αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε ζήτημα που προκύπτει. Η πορεία του τόπου μας είναι υπόθεση όλων μας”.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.