ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικό έργο από την ΔΕΥΑ Μυκόνου την περίοδο της καραντίνας

Σημαντικό έργο από την ΔΕΥΑ Μυκόνου την περίοδο της καραντίνας

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου κατά την περίοδο του lockdown, προέβη σε σημαντικές αναβαθμίσεις στις υποδομές του δικτύου και σε κρίσιμες ενέργειες για την καλύτερη λειτουργία της.

Συγκεκριμένα:

1. Υλοποιήθηκε η αλλαγή όλων των εξωτερικώνσωληνώσεων στο ταχυδιυληστήριο Άνω Μεράς.

2. Εισέρχεται στην τελική φάση η διαδικασία χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος Φιλόδημος και ξεκινάει άμεσα η αναβάθμιση του βιολογικού Αλεόμανδρας, ένα έργο πνοής για το νησί μας.

3. Πραγματοποιήθηκε επιμελής συντήρηση όλων των αντλιοστασίων, με σχολαστικό καθαρισμό. Συγκεκριμένα απεγκακαταστάθηκαν όλες οι αντλίες, συντηρήθηκαν και επανατοποθετήθηκαν στη θέση τους.

4. Προμηθεύτηκε η Υπηρεσία αντλίες και ανταλλακτικά σε ικανές ποσότητες, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια και να μην εισέρχεται η Υπηρεσία στη δυσάρεστη θέση να προμηθευτεί από την Αθήνα και το εκάστοτε πρόβλημα να χρονίζει μέχρι να επιλυθεί.

5. Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του δικτύου αποχέτευσης μέσα στη Χώρα, σε σημεία που παρουσίαζαν συχνά προβλήματα εκμεταλλευόμενη η Υπηρεσία την απαγόρευση κυκλοφορίας.

6. Δημοπρατούνται άμεσα μελέτες για νέους καταθλιπτικούς αγωγούς.

7. Βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης.

8. Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι αποχέτευσης Άνω Μερας και βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην δημοπράτηση ενός βαρυσήμαντου έργου υποδομής και πάγιου αιτήματος των Ανωμεριτών.

9. Πραγματοποιούμε νέες συνδέσεις στο δίκτυο ύδρευσης, σε λελογισμένους χρόνους, εξυπηρετώντας τους δημότες και κατοίκους του νησιού μας.

10. Αντικαταστήσαμε το τελευταίο δίμηνο σαράντα πέντε (45) ρολόγια κατεστραμμένα.

11. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αυξηθεί η εισπραξιμότητα από οφειλές μεγαλοοφειλετών.

12. Σημειώνονται καθημερινά δυο με τρεις βλάβες στο δίκτυο, εξαιτίας της μικρής κατανάλωσης σε αντιδιαστολή με την μεγάλη πίεση. Επισκευάζονται όλες άμεσα οποία μέρα και στιγμή ειδοποιηθεί η Υπηρεσία.                                 

 

Σε σχετική του δήλωση ο Πρόεδρος κ. ΦραντζέσκοςΒιγλιάρης τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους, όλους τους ιδιώτες που συνδράμουν, το Διοικητικό Συμβούλιο που με τις σχεδόν όλες ομόφωνες αποφάσεις του βοηθάει στο να γίνονται πράξη τα λόγια και τον ΔήμαρχοΚωνσταντίνο Κουκά, που μας εμπιστεύεται και στηρίζει έμπρακτα την προσπάθειά μας».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.