ΤΟΠΙΚΑ

Σεισμός 6,8 ρίχτερ στην Τουρκία: Τουλάχιστον 22 νεκροί, 1.070 τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές

Σεισμός 6,8 ρίχτερ στην Τουρκία: Τουλάχιστον 22 νεκροί, 1.070 τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές
Αγώνας των σωστικών συνεργείων με το χρόνο- Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί - Εκατοντάδες μετασεισμοί

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον 1.070 τραυματίστηκαν, από τη σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών που έπληξε την Παρασκευή την ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε λίγο μετά τις 10.30 ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλειμάν Σοϊλού. Σύμφωνα με τον ίδιο 39 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από ερείπια κτιρίων, ενώ έχουν καταγραφεί περίπου 400 μετασεισμοί.

Η τουρική Αρχή διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD) τόνισε πως από τους τραυματίες οι 433 στην επαρχία Ελαζίγ και 222 στην γειτονική επαρχία Μαλάτεια.

«Περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από χαλάσματα στο Ελαζίγ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτσά, τονίζοντας οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, ενώ εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Yusuf İşler@yusufislereng1

A father who shielded himself for his children during the in , Turkey. May Allah bless them 🙏

Ενσωματωμένο βίντεο

70 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε πως οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και μονάδες που άνοιξαν για όσους επλήγησαν από το σεισμό.

Πέντε κτίρια στην πόλη Σιβρίς και 25 στην πόλη Ντογκανιόλ της επαρχίας Μαλάτεια καταστράφηκαν, γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.