ΤΟΠΙΚΑ

«Σε μία νύχτα αχρήστεψαν τις περιουσίες των Μυκονιατών και μιλάνε»

«Σε μία νύχτα αχρήστεψαν τις περιουσίες των Μυκονιατών και μιλάνε»
Πυρ ομάδων από την “Πρωτοβουλία Δράσης” προς την αντιπολίτευση του Δήμου Μυκόνου που εμφανίστηκε μετά από καιρό με ανακοίνωση

Με μια ανακοίνωση καταπέλτη ο συνδυασμός της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής της Μυκόνου Πρωτοβουλία Δράσης σηκώνει το γάντι και απαντάει σε όλα τα καίρια ζητήματα που νωρίτερα η αντιπολίτευση είχε θίξει με δική της ανακοίνωση .Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι έξω από το κάδρο  η Πρωτοβουλία Δράσης βγάζει τον Νίκο Γκέλο ο οποίος συνέδραμε ιδιωτικά και ουσιαστικά στην περίοδο της πανδημίας όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ
«Καλώς τους…….και ας άργησαν

Οι εκκωφαντικά απόντες στη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, εμφανίστηκαν και αυτοί μαζί με τους πρώτους τουρίστες.

Στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι υπάρχουν εξέδωσαν μία ανακοίνωση «κόντρα» στα πραγματικά γεγονότα:
Δύο μέρες μετά την επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού στη Μύκονο και τη συνάντησή του με φορείς στο νησί.
Τρεις ημέρες μετά την άφιξη των πρώτων 25 αστυνομικών ενώ αναμένονται τουλάχιστον άλλοι 50, τους οποίους θα φιλοξενήσει ο Δήμος.
Μια ημέρα μετά τη συνάντηση με την διοίκηση της Fraport, όπου ανακοινώθηκε ότι οι εργασίες στο αεροδρόμιο θα ολοκληρωθούν σε 2-3 εβδομάδες.

Στον πανικό τους προτάσσουν δευτερεύοντα θέματα και αυτοδιαψεύδονται.
Μιλάνε για τα ζητήματα περιβάλλοντος και ενοχλούνται (;) από τον ορισμό δικηγόρου για την προσφυγή στο ΣΤΕ. Εμείς υλοποιούμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είμαστε συνεπείς σε ότι λέμε.
Μιλάνε για χωροταξικό, αυτοί που σε μία νύχτα αχρήστεψαν τις περιουσίες των Μυκονιατών και δεν έχουν διαβάσει ότι η Μύκονος θα είναι από τις πρώτες περιοχές σε όλη την Ελλάδα που θα έχει ειδικό πολεοδομικό σχεδιασμό.
Μιλάνε για υγεία υποτιμώντας ότι ο Δήμος έχει χρηματοδοτήσει εξοπλισμό για το ΚΥ, έχει αγοράσει μοριακό αναλυτή, δίνει εδώ και χρόνια επίδομα σίτισης και στέγασης σε γιατρούς και νοσηλευτές, καθιστώντας το πιο ελκυστικό κέντρο υγείας στη Ελλάδα για το ιατρικό προσωπικό.

Μιλάνε για ασφάλεια, παραβλέποντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Μυκόνου, μετά από συνεργασία του Δημάρχου με τον αρμόδιο Υπουργό, θα υπάρχει αστυνομική υποδιεύθυνση με 120 αστυνομικούς και βέβαια ότι το κτίριο που θα στεγαστεί είναι προσφορά του Δήμου.
Μιλάνε για στοχευμένη επικοινωνιακή καμπάνια, όταν μόλις προχθές επαναλάβαμε μπροστά στον Υπουργό Τουρισμού τη δρομολογημένη συνεργασία μας με τη Marketing Greece για διεθνή digital καμπάνια.

Εμείς προχωράμε μπροστά με συνέπεια και σοβαρότητα.
Αυτό απαιτεί το συμφέρον των πολλών και οι ανάγκες του νησιού.

ΥΓ:Επειδή πρέπει να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, οφείλουμε να εξαιρέσουμε από την απουσία στη διαχείριση της πανδημίας το Νίκο Γκέλο, ο οποίος συνέδραμε ιδιωτικά το Δίχτυ Αγάπης κατά τη διάρκεια της καραντίνας.»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ

Αντιμέτωπο με την πιο βαθιά και πολύπλευρη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, εξαιτίας της πανδημίας, το νησί μας βρίσκεται ανυπεράσπιστο, έρμαιο σε κακόβουλες – συκοφαντικές επιθέσεις .

Η Πρωτοπόρος τουριστικά Μύκονος, έφτασε ν΄ αναφέρεται μόνο ως παράδειγμα προς αποφυγή. Η κατάσταση αυτή, αν δεν ανατραπεί, θα έχει ολέθριες συνέπειες για την οικονομία του νησιού και για την επιβίωση των χιλιάδων επιχειρηματιών, επαγγελματιών κ εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο.

Δυστυχώς η διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης έχει αφεθεί στα χέρια μιας νωχελικής, φοβικής και ανίκανης Δημοτικής αρχής.

Σε αντίθεση με την κινητικότητα, τις πρωτοβουλίες, την αποφασιστικότητα και το δυναμισμό που επιδεικνύουν οι Δημοτικές αρχές και οι Δήμαρχοι άλλων νησιωτικών δήμων, στη Μύκονο η Δημοτική Αρχή είναι τραγικά απούσα. Αντί να ασχολείται με τα τεράστια υπαρκτά προβλήματα του νησιού, «περί αλλά τυρβάζει».

Μετά τις παλινωδίες στο θέμα της απευθείας ανάθεσης της εργολαβίας  διαχείρισης του ΧΥΤΑ, που δικαίως χαρακτηρίστηκε ως παράδειγμα κακοδιοίκησης και αδιαφανούς διαχείρισης (θέμα για το οποίο θα υπάρξει σοβαρή συνέχεια), τώρα εισάγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα που ως μόνο σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό και τη δημιουργία εντυπώσεων. Όπως π.χ. την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Αισθητικής του Δήμου, με την μεταφορά των αρμοδιοτήτων της από το Δημοτικό Συμβούλιο στη Κοινότητα Μυκονίων. Ενέργεια αποσπασματική που έχει στόχο τη μετακύληση της ευθύνης και την αποφυγή του πολιτικού κόστους. Ανεπίκαιρες κουτοπονηριές.

Το δεύτερο παράδειγμα  αφορά στον καθορισμό της αμοιβής του δικηγόρου ο οποίος θα χειρισθεί ενώπιον του  Συμβούλιου της Επικρατείας την αίτηση ακυρώσεως  του Προεδρικού Διατάγματος που ενέκρινε το ΕΣΧΑΣΕ για την επένδυση στην περιοχή Καραπέτης. Μια Δημοτική Αρχή που από το 2016 σταμάτησε το Γ.Π.Σ. , που επέτρεψε ή καλύτερα υπέθαλψε το όργιο της παράνομης δόμησης και της καταστροφής του περιβάλλοντος, ξεκινάει μια καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα δικαστική διαμάχη, με στόχο να εμφανισθεί ως περιβαλλοντικά ευαίσθητη. Το άκρον άωτον της υποκρισίας και του εμπαιγμού της νοημοσύνης μας. Kαι την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Μυκόνου, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι έχουν αφεθεί να παλεύουν μόνοι τους, για να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει η συγκυρία.

Δυστυχώς το νησί που διαχρονικά καταξίωσε και καταξιώθηκε από τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την ποιότητα, διοικείται σήμερα από ερασιτέχνες.

Είναι επιτακτική ανάγκη ν΄ ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Επιβάλλεται το Δημοτικό Συμβούλιο να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του Νησιού, ν΄ αλλάξει προτεραιότητες.

Η Μύκονος έχει ανάγκη από επιχειρηματικό σχέδιο δράσης με ξεκάθαρους στόχους.

Απαιτείται συνεννόηση και συντονισμένη κινητοποίηση όλων των παραγόντων που δραστηριοποιούνται και ζουν στη Μύκονο, αλλά και ζουν από την Μύκονο.

Απαιτείται, σε συνεννόηση με την Κεντρική Εξουσία, να καλυφθούν άμεσα ανάγκες στον τομέα των υπηρεσιών (υγείας, ασφάλειας κ.λπ.) και των έργων  (Ειδικό Πολεοδομικό, προστασία περιβάλλοντος κ.λπ.).

Χρειάζεται άμεσα στοχευμένη επικοινωνιακή καμπάνια με αξιοποίηση όλων των πολυάριθμων φίλων της Μυκόνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό , ώστε το νησί μας να προβληθεί με θετικό τρόπο στο Παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα, όπως πραγματικά του αξίζει.

Στόχος να διασώσουμε φέτος όσα περισσότερα μπορούμε και να είμαστε έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουμε από την επόμενη χρονιά.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Η Μύκονος ήταν και πρέπει να ξαναγίνει πρωταγωνίστρια στον Τουρισμό.

Μύκονος 2/7/2020  «ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.