ΤΟΠΙΚΑ

Σε επίπεδα προ πανδημίας η κίνηση στα αεροδρόμια της Fraport τον Μάιο

Σε επίπεδα προ πανδημίας η κίνηση στα αεροδρόμια της Fraport τον Μάιο
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι 14 αερολιμένες (Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος) ανέκτησαν τον Μάιο σχεδόν το 96% των αφίξεων του 2019.

Καλύπτεται σταδιακά το κενό που άφησε η πανδημία σε ό, τι αφορά την επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, με τα νούμερα να προσεγγίζουν τα επίπεδα του 2019.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι 14 αερολιμένες (Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος) ανέκτησαν τον Μάιο σχεδόν το 96% των αφίξεων του 2019, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την εκκίνηση της φετινής τουριστικής σεζόν.

Ο αριθμός των ταξιδιωτών που διακινήθηκαν τον προηγούμενο μήνα στα ελληνικά αεροδρόμια προσέγγισε τα 3 εκατομμύρια, με την ψαλίδα να κλείνει στο μείον 4,4% σε σχέση με τον Μάιο του 2019 και τρεις προορισμούς, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη και το Ακτιο, να καταφέρνουν να κερδίσουν το ριμπάουντ, υπερβαίνοντας τα προ πανδημίας επίπεδα.

Η διεθνής επιβατική κίνηση διαμορφώθηκε σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με την κίνηση εσωτερικού, με την υστέρηση να περιορίζεται στο 3,5% συγκριτικά με το 2019 και 2,39 εκατ. ταξιδιώτες να διακινούνται στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Ως προς την κίνηση εσωτερικού, καταγράφηκε πτώση 8,1% σε σύγκριση με το 2019, όταν και είχαν διακινηθεί στους αερολιμένες 619 χιλιάδες τουρίστες. Ο αριθμός των πτήσεων κινήθηκε στα επίπεδα προ πανδημίας, καθώς φέτος σημειώθηκαν 2 μόλις περισσότερες πτήσεις σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.