ΤΟΠΙΚΑ

Μαριάννα Λάτση: Γυναίκα από χρυσό

Μαριάννα Λάτση: Γυναίκα από χρυσό
Η Μαριάννα Λάτση, μετά από ένα χρονικό διάστημα που έμοιαζε να απέχει από την κοινωνική ζωή, επανεμφανίζεται χαρούμενη, γενναιόδωρη, λαμπερή

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Η Μαριάννα Λάτση, μετά από ένα χρονικό διάστημα που έμοιαζε να απέχει από την κοινωνική ζωή, επανεμφανίζεται χαρούμενη, γενναιόδωρη, λαμπερή.

Και έχει κάθε λόγο να είναι ευδιάθετη, γεμάτη ακτινοβολία και φως. Η αγαπημένη της κόρη, Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση έγινε πρόσφατα μητέρα, η κοινωνική της δράση δεν έχει σταματήσει ούτε μέρα, και η ίδια δεν χάνει ευκαιρία να βρίσκεται κοντά σε φίλους και να τους στηρίζει με την παρουσία της.

Τα ντοκουμέντα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αφηγούνται ιστορίες σε εξέλιξη. Στιγμιότυπα που δεν χρειάζονται εξηγήσεις, λεζάντες, αναλύσεις. Όπως τα ασπρόμαυρα χέρια που είδαμε στον λογαριασμό της κόρης της, όταν έγινε μαμά. Τρυφερότητα, αγάπη, αλλαγή σελίδας, με τη σκυτάλη να παραδίδεται στην επόμενη γενιά, και την επόμενη. Το χέρι ενός μωρού μέσα στο χέρι της μαμάς του. Βασιλειάδης 21-03-2022, άρρεν. Ένα ακόμη «κλικ» απευθείας από το μαιευτήριο. Για ευχές και likes. Και ύστερα κι άλλες εικόνες… Η μαμά και η κόρη αγκαλιά. Η Μαριάννα Λάτση με τη Μαρινέλλα και τον Τάκη Ζαχαράτο στα γενέθλια του Έλληνα showman. Η Μαριάννα Λάτση σε παρουσιάσεις βιβλίων, πάρτι, εγκαίνια…

Η Μαριάννα Λάτση στα γενέθλια του Τάκη Ζαχαράτου
Η Μαριάννα Λάτση στα γενέθλια του Τάκη Ζαχαράτου

Είναι η γυναίκα που συζητήθηκε όσο λίγες τις τελευταίες ημέρες… Στη γιορτή των Ποσειδωνίων 2022. Στο πάρτι της ναυτιλιακής εταιρίας LATSCO στο Κεφαλάρι, με συνοικοδεσπότη τον γιο της, Πάρη Κασιδόκωστα-Λάτση.

Στο Island, ύστερα από πρόσκληση του Χρύσανθου Πανά, για το coffee-table book με τίτλο και περιεχόμενο «Greek Islands» από τις εκδόσεις Assouline. Την είδαμε όμως και στο πρόσφατο πάρτι γενεθλίων του Τάκη Ζαχαράτου με την Μαρινέλλα. Όπως και στη Δήλο, σε μια μοναδική βραδιά διεθνούς ακτινοβολίας, με λάιβ κλασική μουσική, αυτή τη φορά, στο σάουντρακ.

Μαριάννα Λάτση και Χρύσανθος Πανάς
Μαριάννα Λάτση και Χρύσανθος Πανάς

Τι έχει αλλάξει; Φωτογραφίζεται, όπως πάντα. Είναι φωτογενής, δίνει σπανίως συνεντεύξεις, διατηρεί ακόμη ένα μυστήριο που της πηγαίνει πολύ. Χωρίς τίποτα να προδίδει την ηλικία της, πάντα διακριτικά μακιγιαρισμένη, αγαπάει το μαύρο, το ασπρόμαυρο, τα κοσμήματα, και ειδικά τους σταυρούς και τα μάτια, όπως και το γαλάζιο, την λάμψη, τις χάντρες και τις παγέτες, επενδύοντας σε Έλληνες σχεδιαστές, όπως ο Βρεττός Βρεττάκος, δημιουργία του οποίου, φόρεσε στο κόκκινο χαλί της απονομής των βραβείων Όσκαρ της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Στην απονομή των Όσκαρ
Στην απονομή των Όσκαρ

Πρόσφατα έγινε και γιαγιά. Με την κόρη της, Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, η οποία, παντρεύτηκε τον Βύρωνα Βασιλειάδη, στη Μύκονο, να ανεβάζει με κάθε ευκαιρία τρυφερά μηνύματα αγάπης στο Instagram για την μητέρα της που απέχει από τα social media, όπως θα περίμενε κανείς.

Μαριάννα Λάτση και Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση
Μητέρα και κόρη

«Σαν μικρό παιδάκι, ήμουν τόσο τυφλή από τον έρωτα που αισθανόμουν για τον μπαμπά μου, που δεν έδινε μεγάλη βάση στη γυναίκα που με κράτησε 9 μήνες στην κοιλιά της (με τεράστιες δυσκολίες)…», γράφει σε post της στον προσωπικό της λογαριασμό η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση.

Από την ανάρτηση της κόρης της στο Instagram
Από την ανάρτηση της κόρης της στο Instagram

«Μεγαλώνοντας όμως, άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι είχα δίπλα μου μια ηρωίδα. Μια γυναίκα τόσο δυνατή που μπαινόβγαινε πάνω από 10 χρόνια στα νοσοκομεία, φροντίζοντας πρώτα τον πατέρα της τον οποίο λάτρευε με όλο της το είναι, και λίγα χρόνια μετά, τον έρωτα της ζωής της που πάλεψε 6 ολόκληρα χρόνια με τον καρκίνο. Μια γυναίκα που έμεινε μόνη της με δύο μικρά παιδιά και δεν λύγισε ούτε στιγμή μπροστά τους.

Μια μαμά, που αγκάλιασε και ενθάρρυνε την μοναδικότητα και των τριών μας και μας πέρασε αξίες όπως η ταπεινότητα, ο σεβασμός στους συνανθρώπους μας, η διακριτική προσφορά σε αυτούς που έχουν ανάγκη, η σκληρή δουλειά και αφοσίωση σε ότι επιλέγουμε να κάνουμε. Μια μαμά, που με το παράδειγμα της, μας άνοιξε τον δρόμο σε φιλίες με ανθρώπους που δεν είχαν τα ίδια βιώματα με εμάς και συντρόφους που ήταν απλοί άνθρωποι, βγάζοντας μας από την φούσκα στην οποία ζουν οι περισσότεροι αυτής της οικονομικής κατάστασης.»

Είναι η στιγμή που βγαίνουν τα συναισθήματα πίσω από τις εικόνες. Οι εικόνες μέσα στις εικόνες, και οι λέξεις πίσω από τις λέξεις. Η κόρη της Μαριάννας Λάτση δεν έκρυψε ποτέ το πάθος της για τα ζώα. Για να γράψει σε σχετική ανάρτηση για τη μητέρα της… «Η ίδια γυναίκα, που γίνεται έξαλλη όταν αφήνουν τις γαρίδες μπροστά μου στην ταβέρνα που τρώμε γιατί φοβάται μην στενοχωρηθώ, παρόλο που η ίδια λέει ότι δεν θα έκοβε ποτέ το κρέας.»

Αλλά αποκαλύπτει και τα μυστικά που της έχει διδάξει η μητέρα της για να είναι ευτυχισμένη στη ζωή της. «Είναι αυτή που μου υπενθύμιζε πάντα να μην συμβιβαστώ με κάτι λιγότερο από τον απόλυτο έρωτα, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σημασία η οικονομική κατάσταση του ανθρώπου με τον οποίο θα επέλεγα να κάνω οικογένεια, αρκεί να με θαυμάζει και να τον θαυμάζω.»

Mια τρυφερή εικόνα από τη γέννηση του μωρού της Εριέττας Κούρκουλου-Λάτση
Mια τρυφερή εικόνα από τη γέννηση του μωρού της Εριέττας Κούρκουλου-Λάτση

Η Μαριάννα Λάτση δεν συμβιβάστηκε ποτέ. Αν η ζωή της γυριζόταν ταινία, θα βλέπαμε τον γάμο της με τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα, την γέννηση του γιου της, Πάρη και φυσικά τον έρωτα που έζησε με τον Νίκο Κούρκουλο, με τον οποίο, απέκτησαν την Εριέττα και τον Φίλιππο και παρέμειναν δύο δεκαετίες μαζί.

Η Μαριάννα Λάτση μοιάζει σήμερα πιο όμορφη από ποτέ
Η Μαριάννα Λάτση μοιάζει σήμερα πιο όμορφη από ποτέ

Θα βλέπαμε όμως σε ασπρόμαυρα καρέ και τον πατέρα της, τον Καπετάν Γιάννη, τον Γιάννη Λάτση, ο οποίος, συνήθιζε να την παίρνει μαζί του στα επαγγελματικά ταξίδια, να της περνάει μηνύματα για να συνεχίσει και η ίδια να έχει την έντονη φιλανθρωπική δράση που χαρακτηρίζει όλες της τις κινήσεις και σήμερα.

Και κάπως έτσι η κάμερα θα έκανε ζουμ στην κόκκινη κορδέλα στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος και το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος… «Η μονάδα αυτή, όπως και η πρώτη, θα φέρει το όνομα του Νίκου, του Νίκου Κούρκουλου.

Στα εγκαίνια του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
Στα εγκαίνια του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Σας διαβεβαιώνω ότι αυτή η επιλογή δεν γίνεται με καμία διάθεση υστεροφημίας ή μετά θάνατον απονομή τιμής. Απλά γιατί ο ίδιος δεν θα το ήθελε. Απλά γιατί δεν το χρειάζεται εκεί που είναι…

Η συγκεκριμένη ονοματοδοσία θέλει να αναδείξει και να παραδειγματίσει ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του καρκίνου από έναν άνθρωπο που αγαπήθηκε και ταυτίστηκε με την λεβεντιά, όσο λίγοι Έλληνες.

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Είναι συνεπώς η γενναιότητα, η υπομονή, η δύναμη για ζωή, η ελπίδα και η αξιοπρέπεια που προβάλλονται μέσα από την επιλογή του ονόματος του κέντρου και όχι το ίδιο το πρόσωπο», γράφει η Μαριάννα Λάτση τον Δεκέμβριο του 2020. Γυναίκα από χρυσό; Μέσα κι έξω.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.