ΤΟΠΙΚΑ

Σε διάγγελμα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει παράταση του Lockdown

Σε διάγγελμα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει παράταση του Lockdown

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την εβδομάδα – πιθανότατα την Παρασκευή – ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του θα ανακοινώσει την παράταση του Lockdown.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τη Δευτέρα είχε ξεκαθαρίσει ότι «δεν είναι ρεαλιστικό το ενδεχόμενο άρσης του lockdown την 1η Δεκεμβρίου, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να παραμένει υψηλό».

Τι θα ανοίξει και πότε

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, υπάρχουν εισηγήσεις να ανοίξουν μόνο τα Δημοτικά στις 7 Δεκεμβρίου και όχι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, αναμένεται πρώτα να ανοίξουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη και αργότερα στις 14 Δεκεμβρίου τα μεγάλα καταστήματα. Θολό, ωστόσο, παραμένει το τοπίο για την εστίαση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι με πολύ αυστηρούς περιορισμούς θα ανοίξουν τα εστιατόρια, ωστόσο δεν κλειστά θα είναι τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ώστε να εκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να δώσουν τις προτάσεις τους.

newsbomb

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.