ΤΟΠΙΚΑ

Σχολεία: Πιο πιθανό να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου – Τι θα ισχύσει με τις μάσκες

Σχολεία: Πιο πιθανό να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου – Τι θα ισχύσει με τις μάσκες
Στους εξωτερικούς χώρους θα χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση συνωστισμού - Θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών

Ο τρόπος επιστροφής των μαθητών στα σχολείαβρίσκεται στο επίκεντρο μαραθώνιων συζητήσεων στο υπουργείο Παιδείας, Υγείας στην Βουλή αλλά και σε χιλιάδες σπίτια, όπου μετρούν αντίστροφα τις ημέρες για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι τελικές ανακοινώσεις για την ημερομηνία έναρξης των σχολείων θα γίνουν την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο φαίνεται να κερδίζει έδαφος η άποψη να ανοίξουν τα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου και όχι στις 7, όπως αρχικά ήταν καθορισμένο, προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος, τουλάχιστον δύο εβδομάδων από την επιστροφή των οικογενειών από τις διακοπές πριν από την έναρξη του σχολικού έτους, με φόντο την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Το επίμαχο θέμα που έρχεται να προστεθεί στην αγωνία των τελευταίων ημερών είναι η χρήση της υποχρεωτικής μάσκας στα σχολεία, που έχει πάρει διαστάσεις… μασκογονίας, καθώς η πλέον αυστηρή σχολική ποινή θα είναι η αποβολή των μαθητών από την τάξη αν δεν φορούν μάσκα. Για το θέμα της μάσκας η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε στον Εισαγγελέα 21 περιπτώσεις για θεωρίες συνωμοσίας.
Αρχικά είχε ειπωθεί από το υπουργείο Παιδείας ότι οι μάσκες θα αγοράζονται από τους γονείς τελικά όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με ειδική έκτακτη επιχορήγηση 5,2 εκατ. ευρώ προς τους δήμους θα διανεμηθούν μάσκες σε όλους τους μαθητές της χώρας ενώ γιατροί του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου θα πηγαίνουν στα σχολεία για να εξηγήσουν στους μαθητές τη σωστή χρήση μάσκας.

Χρήση μάσκας

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.