ΤΟΠΙΚΑ

Σχέδιο μετακινήσεις το Πάσχα στα χωριά εξετάζουν στην κυβέρνηση

Σχέδιο μετακινήσεις το Πάσχα στα χωριά εξετάζουν στην κυβέρνηση

Το… πώς μπορεί να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό το Πάσχα, εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει αποσυμπίεση για τους πολίτες μετά το πολύμηνο lockdown, θέμα το οποίο αφορά άμεσα τα νησιά των Κυκλάδων

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας , ενώ προϋπόθεση για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση είναι η πτώση ή και σταθεροποίηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Με βάση τις σημερινές ενδείξεις πιθανολογείται ότι θα μπορούσε να επιτραπεί η μετακίνηση το Πάσχα σε τρεις κατηγορίες πολιτών.

Α. Να έχουν κάνει το self test και να δηλώνουν το αρνητικό αποτέλεσμα στην πλατφόρμα των αυτοδιαγνωστικών τεστ, ώστε να λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση, την οποία θα επιδεικνύουν -αν τους ζητηθεί- στις αρμόδιες αρχές την ώρα της μετακίνησής τους.

Β. Να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση για τους πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ad by Valueimpression

Γ. Να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση για τους πολίτες που έχουν νοσήσει από τον ιό και έχουν ιαθεί.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και να επιτραπούν οι μετακινήσεις, η κίνηση την περίοδο του Πάσχα δεν πρόκειται να καταγράψει τα υψηλά επίπεδα παλαιότερων χρόνων. Ας μην ξεχνάμε ότι η εστίαση θα είναι κλειστή αυτή την περίοδο, όπως και τα περισσότερα ξενοδοχεία.

Επομένως, αν θα μετακινηθούν κάποιοι θα είναι αυτοί οι οποίοι έχουν εξοχικές κατοικίες και όσοι έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε σπίτια.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.