ΤΟΠΙΚΑ

Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι στα νησιά από τις ΔΟΥ

Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι στα νησιά από τις ΔΟΥ

Την ενίσχυση των ελεγκτικών της υπηρεσιών σε 15 σημεία προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ώστε να προχωρήσει σε αποτελεσματικούς επιτόπιους ελέγχους ειδικά σε τουριστικές περιοχές στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα νησιά των Κυκλάδων.

Σαρωτικούς επιτόπιους ελέγχους ετοιμάζει να κάνει εν όψει καλοκαιριού και τουρισμού η ΑΑΔΕ.

Ο έλεγχος των αποδείξεων, της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, όσο και η καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρούνται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της Φορολογικής Διοίκησης, αλλά και η διερεύνηση περιπτώσεων με παράνομο λογισμικό μπαίνουν στο στόχαστρο των ελεγκτών εν όψει καλοκαιριού.

Έτσι, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου του έτους 2021, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε την εντατικοποίηση της διενέργειας μερικών επιτόπιων ελέγχων.

Όπως αναφέρεται οι έλεγχοι αυτοί θα διενεργούνται σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων των αργιών, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες.

Για την υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού όπως αναφέρεται από την ΑΑΔΕ πρέπει να ενισχυθούν με προσωπικό του κλάδου Εφοριακών οι Υπηρεσίες Ερευνών & Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) και οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) 15 περιοχών, κύρια τουριστικών.

Πιο συγκεκριμένα είναι οι εξής υπηρεσίες:

 1. Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Αττικής
 2. Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Αττικής -Υποδιεύθυνση Δ’ Προληπτικών Ελέγχων με έδρα την Λαμία
 3. Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Θεσσαλονίκης
 4. Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Θεσσαλονίκης – Υποδιεύθυνση Δ’ Προληπτικών Ελέγχων με έδρα την Κομοτηνή
 5. Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας
 6. Δ.Ο.Υ. Σύρου
 7. Δ.Ο.Υ. Θήρας
 8. Δ.Ο.Υ. Πάρου
 9. Δ.Ο.Υ. Νάξου
 10. Δ.Ο.Υ. Μυκόνου
 11. Δ.Ο.Υ. Κω
 12. Δ.Ο.Υ. Ρόδου
 13. Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου
 14. Δ.Ο.Υ. Νέων Μουδανιών
 15. Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας.

Η ενίσχυση είναι για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Με βάση Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπονται για φέτος:

30.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι (εμφανείς και μη) από τις ΔΟΥ
10.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι (πρόληψης) σε στοχευμένες γεωγραφικές περιοχές ή κλάδους επιτηδευματιών ή σε στοχευμένους ΑΦΜ επιχειρήσεων ή επιτηδευματιών από τις ΥΕΔΔΕ
6.000 εμφανείς έλεγχοι από τις ΥΕΔΔΕ
720 ειδικοί στοχευμένοι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας, που παρουσιάζουν αυξημένους κινδύνους φοροδιαφυγής και απάτης.

Πέρυσι, με βάση τις ανακοινώσεις της ΑΑΔΕ, σε αντίστοιχες συνθήκες διενεργήθηκαν 11.477 έλεγχοι σε στοχευμένες γεωγραφικές περιοχές ή κλάδους επιτηδευματιών ή σε στοχευμένους ΑΦΜ επιχειρήσεων ή επιτηδευματιών, υπερκαλύπτοντας τον ετήσιο στόχο των 11.300 ελέγχων. Κατά τους ελέγχους αυτούς εντοπίσθηκαν παραβάσεις σε 6.256 επιχειρήσεις, με την εντοπισθείσα παραβατικότητα να ανέρχεται σε 54,5%, έναντι στόχου 49%.

Επιπλέον, το 2020 διενεργήθηκαν 5.640 εμφανείς έλεγχοι, έναντι στόχου 3.000, στους οποίους καθίσταται γνωστή η παρουσία των συνεργείων, με στόχο την ενίσχυση της εθελουσίας συμμόρφωσης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.