ΤΟΠΙΚΑ

Ρόδος:Αθηναίοι και Ροδίτες επιχειρηματίες ήρθαν στα χέρια για τις ομπρέλες στις παραλίες του νησιού

Ρόδος:Αθηναίοι και Ροδίτες επιχειρηματίες ήρθαν στα χέρια για τις ομπρέλες στις παραλίες του νησιού
Το σκηνικό βίας στο δημαρχείο - Οι εταιρείες-φαντάσματα και η σφοδρή αντίδραση των «ομπρελάδων»

Έκρυθμο σκηνικό επικράτησε στο νησί των Ιπποτών, με άγριο ξυλοδαρμό στο δημαρχείο σε διαγωνισμό για τις ομπρέλες στις παραλίες. Όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες, ιδιώτες από την Αθήνα με εταιρείες – φαντάσματα, συνοδεία μπράβων, έκαναν αποβαση στη Ρόδο. Λίγο αργότερα, άρχισαν τα επεισόδια  όταν εισήλθαν στο δημαρχείο, όπου διεξαγόταν ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για τις παραλίες, και κάτοικοι της Ρόδου αντέδρασαν έντονα για να μη συμμετάσχουν οι επιχειρηματίες από την Αθήνα στη διαδικασία.

Ξυλοδαρμός στο Δημαρχείο της Ρόδου

Όπως φάνηκε στα σχετικά πλάνα, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες από την Αθήνα ήρθαν στα χέρια με τους «ομπρελάδες» και τότε ακολούθησε συμπλοκή.

Σημειώνεται ότι ο πλειοδοτικός διαγωνισμόςαφορά θέσεις για ομπρέλες, θαλάσσια σπορ και καντίνες, στις παραλίες.

Η ιδιωτική εταιρεία-φάντασμα από την Αθήνα ήθελε να «χτυπήσει» την κοινοπραξία των, επί πολλά έτη, δραστηριοποιούμενων μικροεπαγγελματίων στην κεντρική παραλία της Ρόδου από το Καζίνο μέχρι το Ενυδρείο και προς Ψαροπούλα.

Όσον αφορά στις εταιρείες-φαντάσματα, συστάθηκαν πριν από λίγες ημέρες. Εκπρόσωποί τους εμφανίζονται άγνωστοι ιδιώτες από την Αθήνα, που έχουν – σύμφωνα με τις καταγγελίες – μετοχικό κεφάλαιο από 5 έως 10.000 ευρώ, άλλα έφτασαν να κατεβαίνουν στον διαγωνισμό με προσφορές  200.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει, δε, από τις ίδιες καταγγελίες, οι εν λόγω εταιρείες – «φαντάσματα» κατέβηκαν σε διαγωνισμούς για  σχεδον όλες τις παραλίες της Ροδου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παραλία της Λίνδου, που κερδήθηκε έναντι  200.000 ευρώ στον πλειοδοτικό διαγωνισμό.
Οι παραλίες, δε, που τελικά «πέρασαν» στα χέρια των εταιρειών αυτών έφτασαν να χρεώνουν την ξαπλώστρα 30 από 5 ευρώ που αρχικά κόστιζε. ν

 


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.