ΤΟΠΙΚΑ

Ρήγμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την παράταξη Βερώνη η παραίτηση Αποστόλου

Ρήγμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την παράταξη Βερώνη η παραίτηση Αποστόλου
Αλλαγή στην πολιτική σκακιέρα της Μυκόνου,φήμες ότι θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις στην συνέχεια, πως προβλέπεται το μέλλον;

Η αποχώρηση του Σπύρου Αποστόλου από τον συνδυασμό «Μύκονος Πρώτη Ξανά» αποτελεί αναμφισβήτητα το θέμα της εβδομάδας στα πολιτικά τεκταινόμενα του νησιού.

Κεραυνός εν αιθρία σε μια εποχή που τίποτα δεν προμήνυε κάτι τέτοιο καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που υποστήριζαν ότι ο Σπύρος  Αποστόλου  θα μπορούσε να αποτελέσει τον εν δυνάμει διάδοχο του Χρήστου Βερώνη στον συνδυασμό «Μύκονος Πρώτη Ξανά».

Αν και συνεργάστηκαν αρμονικά ,χωρίς βέβαια αποτελέσματα , Βερώνης και Αποστόλου έδειχναν να πηγαίνουν χέρι χέρι μέχρι τώρα και παρά το γεγονός ότι δημόσια τουλάχιστον δεν είχε καταγραφεί κάποια διαφωνία μεταξύ τους σε θέσεις  ή προγραμματικές ανακοινώσεις, η αποχώρηση του συμβούλου αποτέλεσε μια βόμβα μεγατόνων.

Αρκετοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν την κίνηση Αποστόλου δείγμα πολιτικής αξιοπρέπειας, κυρίως όσοι  εντός της παράταξης  είναι  απογοητευμένοι από τις επιλογές του κ. Βερώνη σε επίπεδο αντιπολίτευσης και κινήσεων ,μετά τις εκλογές και την ήττα από τον δήμαρχο Κουκά.

Άλλοι  πάντως εντός  χαρακτήρισαν την παραίτηση  από την παράταξη σαν μια κίνηση προδοσίας καθώς  ο Αποστόλου υπήρξε από τα αγαπημένα παιδιά του κ.Βερώνη.

Αυτό  που αναμένεται, είναι να ανοίξει για τα καλά ο ασκός του Αιόλου για την παράταξη «Μύκονος Πρώτη Ξανά» γιατί η ρωγμή από την κίνηση Αποστόλου μοιάζει να είναι μεγάλη.

Κανείς  δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι δεν θα αποχωρήσουν και άλλοι το επόμενο διάστημα.
Με την ενέργεια του συμβούλου γεννάται το ερώτημα πως θα είναι η επόμενη μέρα στην παράταξη καθώς οι διαφορές  σε όλα τα επίπεδα του κ.Βερώνη με βασικούς του συνεργάτες μοιάζουν αγεφύρωτες.
Η επιλογή του πρώην δημάρχου να ασκεί  αντιπολίτευση στην δημοτική αρχή  με αναχρονιστικές τακτικές και καφενειακούς όρους δεν βρίσκει πολλούς σύμφωνους εντός και εκτός.

Παράλληλα η αυξανόμενη προσπάθεια του κ.Βερώνη για  πόλωση σε κρίσιμα θέματα , εκεί που απαιτείται συναίνεση και με τον τρόπο που εκφράζεται επικοινωνιακά,κυρίως από «μαθητευόμενους» μάγους της επικοινωνίας παροικούντες εις την Ιερουσαλήμ ,έχουν επιφέρει ένα μεγάλο ρήγμα στην ομάδα του.
Την κίνηση Αποστόλου δεν την περίμενε κανείς και αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη.
Θα ακολουθήσει και ο επόμενος σύντομα;

Έτσι υποστηρίζουν έμπειρες πηγές στα πολιτικά πράγματα της Μυκόνου.

Οι κραδασμοί πάντως είναι μεγάλοι και το μέλλον της παράταξης ένας δύσκολος γρίφος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.