ΤΟΠΙΚΑ

Rick Yune: Ο «κακός» του Τζέιμς Μποντ βρίσκεται στη Μύκονο

Rick Yune: Ο «κακός» του Τζέιμς Μποντ βρίσκεται στη Μύκονο

Καθισμένος δίπλα στην πισίνα του «Cavo Tagoo» στη Μύκονο, με το βλέμμα στραμμένο στη θάλασσα απολαμβάνει τη θέα. Εχει αυτό το χαρακτηριστικό αυστηρό ύφος που του χάρισε τον ρόλο του κακού με τον οποίο έγινε γνωστός στην ταινία «Πέθανε μια άλλη μέρα». «Ο κόσμος αγαπά τον Τζέιμς Μποντ ως χαρακτήρα. Είναι η δράση, οι πρωταγωνιστές, αλλά και ο μύθος που έχει πλέον συνδυαστεί με τέτοιες παραγωγές. Εχω συμμετάσχει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Οταν όμως έγινα ο “κακός” πλάι στον Πιρς Μπρόσναν, η αναγνωρισιμότητά μου εκτοξεύτηκε από τη μια μέρα στην άλλη. Κυκλοφορούσα στους δρόμους του Λονδίνου και άκουγα τον κόσμο να λέει: “Να ο κακός”. Πολλές φορές αρκεί ένας ρόλος για να σου χαρίσει δημοτικότητα και το κοινό να σε ταυτίσει μαζί του».

Ο Ρικ Γιουν γεννήθηκε στην Ουάσινγκτον από γονείς Κορεάτες. Εφηβος ακόμη, ασχολήθηκε με τη μόδα. Τα ασιατικά χαρακτηριστικά και η άγρια ομορφιά του ήταν αρκετά για να του ανοίξουν τον δρόμο στον χώρο του μόντελινγκ και να κλείσει μεγάλα συμβόλαια με τους οίκους Versace και Ralph Lauren. «Ηταν μια ωραία περίοδος η εποχή της μόδας», λέει στο «Gala». «Είχα να κάνω με υπέροχους, δημιουργικούς ανθρώπους που μου δίδαξαν τη δύναμη της εικόνας. Χάρη στη μόδα απέκτησα αυτοπεποίθηση και έμαθα πώς να στήνομαι μπροστά στην κάμερα. Θυμάμαι την ημέρα που βρέθηκα μπροστά στον φακό του Μπρους Βέμπερ. Ενιωσα δέος γι’ αυτόν τον άνθρωπο, αυτόν τον ζωντανό μύθο. Τα χρόνια που κινήθηκα στον χώρο της μόδας ήταν ευχάριστα και δημιουργικά. Συνεργάστηκα με δύο από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά brands του κόσμου. Ειδικά με τον οίκο Versace και την υπερδραστήρια Ντονατέλα κάναμε πολύ ωραίες καμπάνιες». Πίνει έναν καπουτσίνο και τσεκάρει την ανταπόκριση που έχουν οι αναρτήσεις του στα social media.

Οι δεκάδες χιλιάδες ακόλουθοί του διψούν για εντυπωσιακές εικόνες από ταξίδια. «Η δουλειά μου έχει ως αποτέλεσμα να ταξιδεύω πολύ συχνά. Η έδρα μου είναι πια το Λονδίνο, αλλά λόγω των διεθνών παραγωγών βρίσκομαι συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι. Προτού αρχίσει η πανδημία οι φίλοι μου δεν είχαν ιδέα πού μπορεί να βρίσκομαι κάθε εβδομάδα. Τη μία μέρα ήμουν στην Αμερική και την επομένη μπορεί να ήμουν για μια σκηνή στο Μαρόκο. Τα καλά του επαγγέλματος. Δεν βαριέσαι ποτέ. Γνωρίζεις τόπους, ανθρώπους, νοοτροπίες. Συλλέγεις εικόνες και εμπειρίες ζωής. Τα ετήσια μίλια που συγκεντρώνω θα μπορούσαν άνετα να συγκριθούν με αυτά ενός πιλότου», λέει. Γελάμε.

Το 2001 και έχοντας προϋπηρεσία σε ασιατικού χαρακτήρα δουλειές, κάνει το ντεμπούτο του στον αμερικανικό κινηματογράφο με τη δημοφιλή ταινία δράσης «Fast & Furious», που έχει απήχηση κυρίως στο ανδρικό κοινό. Εναν χρόνο αργότερα έρχεται η πρόταση για τη συμμετοχή του στην ταινία του Τζέιμς Μποντ «Πέθανε μια άλλη μέρα» πλάι στους mega stars Πιρς Μπρόσναν και Χάλι Μπέρι. «Υπέροχοι άνθρωποι και συνάδελφοι και οι δύο. Είναι χαλαροί και διευκολύνουν τη συνεργασία. Οσο και αν ανατρέξω στο παρελθόν, δεν έχω να θυμηθώ κάτι κακό από κάποιον, ποτέ. Από αυτή την άποψη υπήρξα τυχερός», αναφέρει. H κουβέντα μας περιστρέφεται γύρω από την ταινία και τον ρόλο που αποτέλεσε σταθμό για την καριέρα του: «Μπορεί να προσπαθείς χρόνια και να έρθει μία μόνο δουλειά που θα σε περάσει στο κοινό μέσα σε μια σεζόν. Μια δημοφιλής ταινία, ένα διαφημιστικό ενός καλού brand κάνει τόσο το κοινό όσο και τα media να σε προσέξουν. Δεν είναι τυχαίο ότι τη χρονιά που έπαιξα στον Μποντ το αμερικανικό “People” μου χάρισε μια θέση ανάμεσα στους πιο ελκυστικούς εν ζωή άνδρες».

πηγη protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.