BUSINESS

Ρεκόρ αφίξεων και τον Σεπτέμβριο στη Μύκονο

Ρεκόρ αφίξεων και τον Σεπτέμβριο στη Μύκονο

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη
Τα ρεκόρ συνεχίζονται για τον ελληνικό τουρισμό, με τη φετινή σεζόν να έχει και διάρκεια, και υψηλές επιδόσεις. Τα τελευταία στοιχεία έρχονται από τέσσερις δημοφιλείς προορισμούς του νοτίου Αιγαίου με κατεξοχήν υψηλή ζήτηση, όπου και ο Σεπτέμβριος έκλεισε με θετικό πρόσημο στις αφίξεις, πάνω ακόμη και από τα επίπεδα του 2019.

Σύμφωνα με την “Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό”, Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδος και Κως κατέγραψαν άνοδο στην κίνηση 14% το Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2019, με 850.000 απευθείας διεθνείς αφίξεις στα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια, μέσω 6.000 πτήσεων περίπου. Από αυτές, οι μισές είχαν προορισμό τη Ρόδο (περί τις 410.000) και 205.000 την Κω, ενώ στην Σαντορίνη προσγειώθηκαν 130.000 επιβάτες και στη Μύκονο 86.500.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, περισσότερες από 31.000 πτήσεις που μετέφεραν 4,8 εκατομμύρια επιβάτες είναι ο απολογισμός της συνολικής τουριστικής περιόδου μέχρι και τα τέλη του προηγούμενου μήνα για τα πέντε διεθνή αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης της Καρπάθου.

Αν σε αυτά τα νούμερα προστεθούν και επιβάτες από το εξωτερικό που φθάνουν σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας “Ελ. Βενιζέλος”, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΙΑ που υπάρχουν διαθέσιμα για το διάστημα μέχρι 31 Αυγούστου, οι διεθνείς επισκέπτες έσπασαν το φράγμα των 5,4 εκ., ενώ υπολείπεται ένας τουλάχιστον ακόμα μήνας πριν την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου. Σημειώνεται επίσης ότι στα 5,4 εκ. επισκεπτών δεν συνυπολογίζονται οι επιβάτες του ακτοπλοϊκού δικτύου με προορισμό τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Πηγή capital.gr

 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.