ΤΟΠΙΚΑ

Η Μύκονος γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Αρτέμιο

Η Μύκονος γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Αρτέμιο

Με κατάνυξη ξεκίνησαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στο νησί για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου Πολιούχου της Μυκόνου παρουσία της πολιτικής ηγεσίας και όχι μόνο.

Στον Ιερό, πάλαι πότε Μητροπολιτικό, Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, στη Χώρα της Μυκόνου τελέσθηκε απόψε Δισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, συγχοροστατούντος αυτώ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, με την συμμετοχή Εφημερίων της νήσου και την παρουσία πλήθους πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κων. Κουκάς, ο Διοικητής του Α.Τ. Μυκόνου και Δημοτικοί Σύμβουλοι.


Το θείο λόγο εκήρυξε πνευματικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, ο οποίος, αφου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία του στη Μύκονο, ένα νησί το οποίο διακρίνεται ταυτόχρονα για τον πολιτισμό του και για το Χριστιανικό του χαρακτήρα, αναφέρθηκε στη ζωή και στο μαρτύριο του Αγ. Αρτεμίου, τονίζοντας ιδιαίτερα την πίστη του στο Θεό, η οποία εξεδηλώνετο με την αγάπη προς το Θεό και το συνάνθρωπο.


Υπογράμμισε δε ότι ο Άγιος Αρτέμιος επισφράγισε τη θυσιαστική ζωή του με το μαρτύριο, κατακτώντας έτσι την ουράνιο Βασιλεία, και κάλεσε τους Μυκονίους να έχουν τον Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο παράδειγμα πίστεως και υπόδειγμα ζωής!
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. ΒασιλείουΤζανιδάκη, και του Εφημερίου του Ναού Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη και με την παρουσία του Βουλευτού και διατελέσαντος Υπουργού κ. Ιω. Βρούτση, της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Αντιδημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων Μυκόνου, των διατελεσάντων Δημάρχων κ. Χρ. Βερώνη και κας Ειρήνης Γρυπάρη, του Προέδρου της «Μυκονιάτικης Αλληλεγγύης» κ. Αντ. Κουσαθανά πολλών πιστών, εντός και εκτός του Ναού.


Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στα πολλά και πολλαπλά φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας, που κυριαρχούν στην κοινωνική ζωή της Πατρίδος μας, και μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν, προβάλλοντας ως τρόπο υπέρβασης των πολλών αδιεξόδων της κοινωνίας μας το παράδειγμα του Αγίου Γερασίμου, με την ασκητική και γεμάτη πίστη και ταπείνωση ζωή του, και κάλεσε τους πιστούς να γαλουχούν τα παιδιά τους με τη διδασκαλία του Ευαγγελίου.
Αύριο το πρωί, θα τελεστεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου.
Σημειώνεται ότι η μνήμη των Αγίου Αρτεμίου και Γερασίμου τιμήθηκε και στην Άνω Μερά.
Οι Σεβασμιώτατοι το πρωί, μετα την άφιξή τους στη Μύκονο, επισκέφθηκαν προσκυνηματικώς την Ιερά Μονή Θεοτόκου Τουρλιανής, στην οποία τους ξενάγησε και φιλοξένησε ο δραστήριος Ηγούμενος Αλεξιος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.