ΤΟΠΙΚΑ

«Quintessa»: Ιστορίες ενός μυθικού σκάφους που πέρασε μυθικές στιγμές στη Μύκονο

«Quintessa»: Ιστορίες ενός μυθικού σκάφους που πέρασε μυθικές στιγμές στη Μύκονο

Η θαλαμηγός που μπήκε στο λιμάνι της Σκιάθουεκείνο το απόγευμα προς τα τέλη Αυγούστου του 2007 έδεσε χωρίς κανένα πρόβλημα στη θέση που είχε κρατηθεί στο παλιό λιμάνι του νησιού. Το47μετρο σκαρί είναι πολύ γνωστό όχι μόνο στους λιμενικούς αλλά και στους κατοίκους, αφού όλοι το αναγνωρίζουν κοιτώντας το όνομα στην ξύλινη επιγραφή: «Quintessa». Είναι το πλωτό παλάτι του επιιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, ένα σκαρί που δημιουργήθηκε στα ναυπηγεία της ολλανδικής Feadship.
Στο σκάφος επιβαίνουν εκείνη την ημέρα ο ΤομΧανκς και η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον, οι οποίοι διατηρούν στενή φιλική σχέση με τον ισχυρό άνδρα των media και του επιχειρείν.

Ο τελευταίος τους το παραχωρεί για να πάνε μια βόλτα στα γυρίσματα του «Mamma Mia!» αφού ο Χανκς είναι παραγωγός του διάσημου μιούζικαλ, ώστε να μετακινηθούν άνετα και χωρίς το άγχος της αναγκαστικής δημοσιότητας που θα είχαν αν επέλεγαν μια εμπορική πτήση για το νησί. Ο ίδιος επιλέγει να μην πάει μαζί τους αυτή τη φορά, αν και τους έχει φιλοξενήσει πολλά καλοκαίρια στη θαλαμηγό του για κρουαζιέρες στο Αιγαίο. Αυτή που πωλείται, όπως έγινε γνωστό μέσω μεγάλων γραφείων του εξωτερικού τα οποία ασχολούνται αποκλειστικά με τις πωλήσεις πολυτελών σκαφών.

 

quintessa_1
Η θαλαμηγός στις μέρες της δόξας της αγκυροβολημένη στη ΜύκονοΤα decks της έχουν πατήσει δεκάδες ισχυρές προσωπικότητες του επιχειρείν, αστέρες του Χόλιγουντ, εκπρόσωποι του εγχώριου lifestyle, τηλεοπτικές περσόνες, κοσμικοί Αθηναίοι και κυρίες της υψηλής κοινωνίας. Ολοι τους απόλαυσαν την exrta large φιλοξενία ενός ανθρώπου που ήταν πάντα άψογος οικοδεσπότης και φρόντιζε ώστε οι καλεσμένοι του να περνάνε βασιλικά στο σκάφος του, προσφέροντάς τους μέρες και νύχτες που δύσκολα ξεχνιούνται.

Οι αχινοί και οι φωτό της οργής

Στους φίλους του Δημ. Κοντομηνάσυγκαταλέγονται πολλοί ισχυροί του ελληνικού επιχειρείν, κάποιοι από τους οποίους φιλοξενήθηκαν κατά καιρούς στο πλωτό του παλάτι, το οποίο όταν αγοράστηκε έκλεψε τα βλέμματα. Ο αείμνηστος Θεόδωρος Βαρδινογιάννης φιλοξενήθηκε πολλά καλοκαίρια στην «Quintessa» μαζί με άλλους φίλους του επιχειρηματία, στους οποίους συγκαταλέγονται τα ζεύγη Στραβελάκη, ο Μάνος και η Κάρεν Μαυρίδηκαι ο Αλέξης με την Πάτρα Παπαδημητρίου. Οπως θυμόταν άνθρωπος που είχε τύχει να τους δει, ο Δημ. Κοντομηνάς ακολουθούσε τον επιχειρηματία σε γραφικά ταβερνάκια της Μυκόνου με λίγα τραπέζια, μακριά από κοσμικότητες κάποια μεσημέρια μετά το μπάνιο τους στη Ρήνεια.

Εκεί που έδενε συχνά η επιβλητική θαλαμηγός και το πλήρωμα φρόντιζε να στήσει στην παραλία ομπρέλες, ξαπλώστρες και καρέκλες για τους καλεσμένους του επιχειρηματία. Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που ο Θόδωρος Βαρδινογιάννηςβούταγε ο ίδιος για να βγάλει αχινούς, οι οποίοι ανοίγονταν και προσφέρονταν σε όλους.

Κάποιες φορές δίπλα στην «Quintessa» έδεναν και θαλαμηγοί φίλων του που μάθαιναν ότι είναι εκεί και πήγαιναν να τον δουν, όπως η Μαριάννα Λάτσημε τον αείμνηστο Νίκο Κούρκουλο. Στενότατος φίλος του είναι και ο κοσμηματοπώλης ΚώσταςΚαίσαρης, ο οποίος μαζί με τη γυναίκα του Χριστιάνα ήταν πολύ συχνά καλεσμένοι στο σκάφος. Κάποια στιγμή όμως οι σχέσεις τους διαταράχτηκαν μετά από μια κρουαζιέρα με το ζεύγος Χανκς  Γουίλσον, στην οποία έδωσε το «παρών» και ο γνωστός κοσμηματοπώλης με τη σύζυγό του.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.