ΤΟΠΙΚΑ

«Πυλώνας» στον τουρισμό η Μύκονος, στο ύψος της το πρώτο εξάμηνο του 2022

«Πυλώνας» στον τουρισμό η Μύκονος, στο ύψος της το πρώτο εξάμηνο του 2022

Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport σημείωσαν μείωση 5,7% στην διακίνηση επιβατών στο Α’ 6μηνο 2022, σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2019, ενώ μόνο τον Ιούνιο οι διακινούμενοι επιβάτες σημείωσαν αύξηση 3,3% σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2019.

Όσον αφορά τις Κυκλάδες, Σαντορίνη και Μύκονος διατηρούν τα σκήπτρα των αφιξο-αναχωρήσεων, αφού παρότι το πρώτο 6μηνο σημειώθηκε μείωση της συνολικής κίνησης, τα δύο Κυκλαδίτικα νησιά, μαζί με τη Ρόδο και τη Σκιάθο, σημείωσαν αύξηση.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα, τη Συνολική κίνηση στο Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”:

Υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με το 2019

Το μεγάλο ερώτημα ωστόσο είναι το εξής: Είναι αυτό το καλοκαίρι καλύτερο από αυτό του 2019; (μιλώντας πάντα για τη συνολική κίνηση των δύο νησιών)

Η απάντηση είναι ναι.

Τον μήνα Ιούνιο του 2022 και πάντα με βάση τα στοιχεία της Fraport Grecce, η Σαντορίνη και η Μύκονος παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 21,5% και 9,9% αντίστοιχα, στη συνολική κίνηση των αεροδρομίων τους, έναντι του 2019.

Ο παρακάτω πίνακας έχει τα αναλυτικά στοιχεία:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.