ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση με εξώδικο για τις 14 αδήλωτες πισίνες από το ξενοδοχειακό συγκρότημα με τα «χρυσά καβουροπόδαρα»

Απάντηση με εξώδικο για τις 14 αδήλωτες πισίνες από το ξενοδοχειακό συγκρότημα με τα «χρυσά καβουροπόδαρα»

Με εξώδικο δηλώνει ότι θα προσφύγει κατά της περιφερειακής υπηρεσίας τουρισμού των Κυκλάδων, που επέβαλε το πρόστιμο – Το επίσημο έγγραφο είχε δημοσιοποιήσει το «Πρώτο Θέμα».

Με εξώδικη δήλωση που έστειλε στο protothema.gr η εταιρεία «Θεοχάρη- Καλαμαρά&ΣΙΑ Ο.Ε», στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει το ξενοδοχείο Κosmoplaz και το εστιατόριο με τα «χρυσά» καβουροπόδαρα DK OYSTER -και με αφορμή το δημοσίευμά , με τίτλο «To DK Oyster με τα χρυσά καβουροπόδαρα έκρυβε και 14 αδήλωτες πισίνες»- γνωστοποιεί ότι θα προσφύγει κατά των προστίμων που της επέβαλε η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κυκλάδων.

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ισχυρίζονται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια των ελεγκτικών αρχών του υπουργείου Τουρισμού να τους εξοντώσουν. Υποστηρίζουν, δε, ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού υποκύπτουν σε πιέσεις με αδιαφανή προέλευση και εξωθεσμικά κίνητρα και πως δεν προσήλθαν ουσιαστικά για έλεγχο αυτοψίας στην επιχείρηση τους αλλά επέβαλαν πρόστιμο χωρίς τον απαιτούμενο προέλεγχο.

«Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι η επιχείρησή μας λειτουργεί απολύτως νόμιμα και είναι εφοδιασμένη με όλες τις κατά νόμον άδειες λειτουργίας» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην εξώδικη διαμαρτυρία τους.

Διαβάστε όλο το εξώδικο:

ΕΝΏΠΙΟΝ ΠANΤΌΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ KAI ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΏΔΙΚΗ ΔΙΗΛΏΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΛΗΣΗ

με επιφύλαξη παντός εν γένεΐ’.ι δικαιωμάτων

Της Ομόρρυθμης εταιρίας μι: την επωνυμία «ΘΕΟΧΑΡΗ -ΚΑΛΑΜΑΡΑ & ΣΙΑ Ο.Ε.», που εδρεύει στην νήσο Μύκονο Πλατύ Γιαλός όπως νόμιμα εκπροσωπείται

ΚΑΤΑ

1) Της εταιρίας ΠΡΏΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε., που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, οδός Αγραφων, αριθμ, 5. και της ηλεκτρονικής εφημερίδας protothema.gr 2) Του Φρίξου Δρακοντίδη, δημοσιογράφου και συντάκτης της ως άνω εφημερίδας, κατοίκου ως εκ της εργασίας του ως άνω.

Την 01-08-2022 αναρτήσατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΠΡΏΤΟ ΘΕΜΑ ένα άκρως επαίσχυντο, ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα με τίτλο «Μύκονος: Το DK Oyster με τα χρυσά καβουροπόδαρα έκρυβε και 14 αδήλωτες πισίνες» στο οποίο καταφέρεστε με παντελώς ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς κατά της επιχείρησης του ξενοδοχείου που διατηρούμε, συνεχίζοντας την αδικαιολογήτως εμμονική επίθεση προς την επιχείρησή μας.

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι η επιχείρησή μας λειτουργεί απολύτως νόμιμα και είναι εφοδιασμένη με ύλες τις κατά νόμον άδειες λειτουργίας. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις κολυμβητικές δεξαμενές, για τις οποίες κατέχει όλες τις κατά νόμον άδειες. Τα πρόστιμα στα οποία αναφέρεται το δημοσίευμά σας δεν είναι τελεσίδικα και επιβλητέα, καθώς υπάρχει δυνατότητα προσφυγής σε αυτά την οποία και θα ασκήσουμε αποδεικνύοντας την συνολική νομιμότητα της επιχείρησής μας. Άλλωστε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού δεν προσήλθαν ουσιαστικά για έλεγχο αυτοψίας στην επιχείρησή μας, αλλά επέβαλαν πρόστιμα χωρίς την απαιτούμενο προέλεγχο διότι είναι εμφανής η προσπάθεια των ελεγκτικών αρχών να εξοντώσουν την επιχείρησή μας υποκύπτοντας σε πιέσεις με αδιαφανή προέλευση και σε εξωθεσμικά κίνητρα.

Η επιχείρησή μας κατέχει όλες τις απαιτούμενες άδειες και τα αναληθή δημοσιεύματα που παράγονται συνεχώς από την εφημερίδα σας και τον δεύτερο εξ υμών που λειτουργεί ως φερέφωνο αδιαφανών συμφερόντων έχουν θίξει σε μέγιστο βαθμό την επιχείρησή μας και ιδίως την επαγγελματική φήμη και το κύρος μας. Η δημοσίευση ψευδών και προσβλητικών άρθρων με βαρύγδουπους τίτλους που δίνουν την εντύπωση στο αναγνωστικό κοινό ότι είμαστε μια παράνομη επιχείρηση θίγουν ανεπανόρθωτα την επαγγελματική φήμη και το κύρος μας και δημιουργούν τεράστις προβλήματα δυσφήμησης στο διεθνούς φήμης πελατολόγιο μας και μας προξενούν μεγάλη απώλεια εσόδων την οποία ρητώς επιφυλασσόμαστε να διεκδικήσουμε από την εταιρία σας. από κάθε υπεύθυνο και από τον συντάκτη του δημοσιεύματος προσωπικά. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η επιχείρησή μας έχει δώσει πολλές φορές τόπο στην οργή, στα πλαίσια της καλής της πίστης και επικοινωνιακής της πολιτικής, πλην όμως έχετε εξαντλήσει κάθε θεμιτό και ανεκτό όριο προσβολής της προσωπικότητάς μας.

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 37 «ΝΟΜΟΣ ΥΗ’ ΑΡΙΘ. 4356 Σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις.» ο αδικηθείς, πριν ασκήσει αγώγι’/ για την προσβολή που υπέστη, υποχρεοϋται να καλέσει με έγγραφη, εξώδικη πρόσκλησή του τον ιδιοκτήτη του εντύπου, ή όταν αυτός είναι άγνωστος τον εκδότη ή το διευθυντή σύνταξής του, να αποκαταστήσει την προσβολή με την καταχώριση σε αυτό κειμένου που του υποδεικνύει. Στο κείμενο αυτό προσδιορίζονται και οι λέξεις ή φράσεις που θεωρήθηκαν προσβλητικές και πρέπει να ανακληθούν και οι λόγοι για τους οποίους η συγκεκριμένη αναφορά υπήρξε προσβλητική. Η αποκατάσταση θεωρείται ότι επήλθε αν ο ιδιοκτήτης του εντύπου, άλλως ο εκδότης ή ο διευθυντής σύνταξης αυτού, εντός διαστήματος δέκα (10) ημερών ή. σε κάθε, περίπτωση, στο αμέσως επόμενο τεύχος: α) ανακαλέσει ρητά την προσβολή με την παραπάνω δημοσίευση, που γίνεται στην ίδια ή, αν δεν υπάρχει αυτή, σε ανάλογη θέση και φύλλο της αντίστοιχης ημέρας κυκλοφορίας της εφημερίδας, που είχε καταχωριστεί η αρχή του επιλήψιμου δημοσιεύματος, και σε έκταση και μέγεθος ανάλογο με το τελευταίο, και β) κοινοποιήσει στον αδικηθέντα το ως άνω δημοσίευμα αποκατάστασης

ΣΥΝΕΠΏΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΙΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΙΙΡΟΚΑΛΕΣΛΤΕ ΜΕΣΏ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΙΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΏΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΑΝΑΛΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΏΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΏΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΏΝ ΠΟΥ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ

Μετά ταύτα σας καλούμε προς άρση όλων των συνεπειών που θα προκόψουν εις βάρος σας μετά το δυσφημιστικό ως άνω δημοσίευμα να προβείτε σε ανάρτηση του παρακάτω κείμενου στο έντυπό σας:

«Στο πλαίσιο του καθήκοντος αλήθειας. και σύμφωνα lit: την δημοσιογραφική δεοντολογία. ανακαλούμε στο σύνολό τους όλα τα προσβλητικά. συκοφαντικά. ψευδή και υβριστικά διαλαμβανόμενα στο από 01-08-2022 δημοσίευμα που αναρτήσαμε: σχετικά με την επιχείρηση DK Ovster καθώς κατόπιν έρευνας που διενεργήθηκε και με: βάση τα στοιχεία που μας κοινοποίησε η επιχείρηση με την επωνυμία «ΘΕΟΧΑΡΗ -ΚΑΛΑΜΑΡΑ & ΣΙΑ Ο.Ε.» προέκυψαν τα εξής: επιβλήθηκαν σε βάρος της εταιρίας από την ΙΙεριφέρεια Διεύθυνσης Τουρισμού Κυκλάδων πρόστιμα για αμιγώς τεχνικά θέματα που έχουν ήδη αποκατασταθεί. σε: καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο βαρύγδουπους τίτλος «για 14 αδήλωτες κολυμβητικές δεξαμενές» τα δε πρόστιμα θα προσβληθούν μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες από την δικηγορική εταιρία ΝΙΚΟΣ ΑΓΑΠΗΝΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ στην οποία έχουμε χορηγήσει σχετικό εντολή.

H επιβολή των προστίμων αυτών, η εγκυρότητα των οποίων δεν έχει εισέτι κριθεί σε κακία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι βάσιμη. Π υπόθεση θα κριθεί μέσα από τα ένδικα βοηθήματα που θα ασκήσει η εταιρία. οι δε αρμόδιοι υπάλληλοι εφόσον κριθεί ότι προέβησαν σε κατάχρηση των καθηκόντων του: θα λογοδοτήσουν στην αστική και ποινική δικαιοσύνη».

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Ναι με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μας

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ: όπως προβείτε σε ανάκληση του ως άνω δημοσιεύματος, καθώς και επανόρθωση με δημοσίευση, εντός δεκαημέρου από την επίδοση της παρούσας, στην ίδια σελίδα και σε αντίστοιχη θέση προβολής που είχε το ανωτέρω δημοσίευμα, του ως άνω επανορθωτικού δημοσιεύματος. Το ως άνω επανορθωτικό δημοσίευμα καλείστε να δημοσιεύσετε εντός της νόμιμης δεκαήμερης προθεσμίας κατά τον ανωτέρω τρόπο, υπογράφοντάς το και υιοθετώντας πλήρως, ρητώς, ανυπόκριτα και ανεπιφύλακτα, όσο και επωνύμως, το περιεχόμενό του.

ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ: ότι θα προβούμε στην άσκηση κάθε προβλεπόμενου ενδίκου βοηθήματος και μέσου, ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων, προς υπεράσπιση των εννόμων συμφερόντων μας προς αποκατάσταση της αλήθειας και του κύρους μας, διεκδικώντας δικαστικά αποζημίωση για την τρώση της φήμη και αξιοπιστίας της επιχείρησής μας, καθώς επίσης και την δικαστική επιδίωξη της χρηματικής ικανοποίησης λόγω της ηθικής βλάβης που έχουμε εμείς οι ίδιοι υποστεί ως επιχειρηματίες παράλληλα με το νομικό πρόσωπο της εταιρίας μας στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου και προσωπικά κατά του συντάκτη του δημοσιεύματος Φρίξου Δρακοντίδη, ασκώντας παράλληλα τις αξιώσεις μας για την απώλεια εσόδων που μας δημιουργεί η δυσφημιστική εκστρατεία που έχετε εξαπολύσει εναντίον μας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς εκείνους τους οποίους απευθύνεται προς γνώση τους και για όλες τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως.

Μύκονος, 01-08-2022

Η εξωδίκως δηλούσα εταιρία

Πηγη protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.