ΤΟΠΙΚΑ

Πρωταθλήτρια η Μύκονος στους εμβολιασμούς, στο 100% του νησιού οι εμβολιασμένοι

Πρωταθλήτρια η Μύκονος στους εμβολιασμούς, στο 100% του νησιού οι εμβολιασμένοι
Την ώρα που γραφικά παπαγαλάκια έγραφαν και διέδιδαν ασυναρτησίες για τους εμβολιασμούς στη Μύκονο

Σημαντική υστέρηση στη πορεία των εμβολιασμών καταγράφεται σε πολλές και μεγάλες πληθυσμιακά γεωγραφικές περιοχές της χώρας με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ανατολική και Δυτική Αττική που βρίσκονται τελευταίοι στην πανελλαδική λίστα, ενώ το ίδιο ισχύει και για δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Κρήτη.
Η εικόνα που παρουσιάζει ο πανελλαδικός χάρτης των εμβολιασμών στις αρχές Ιουλίου και η μετάλλαξη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εξηγεί τα καμπανάκια των ειδικών και του Πρωθυπουργού, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα στέλνει συνεχή μηνύματα ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και όλα αυτά ενώ τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 75% την τελευταία εβδομάδα.

Σε αυτήν την ευαίσθητη συγκυρία πρωταθλητές αναδεικνύονται οι κάτοικοι των Ιωνίων νήσων με το 47% και τη Μύκονο να καταγράφει σχεδόν το 100% του πληθυσμού της εμβολιασμένο, ενώ στον αντίποδα οι περιοχές περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (31%) καθώς και οι περιφέρειες  Πελοποννήσου, Δυτική Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως και το Βόρειο Αιγαίο με 32%.

Παρά την έξαρση που παρουσιάσει η μετάλλαξη Δέλτα στο νησί της Κρήτης και τις συνεχείς προειδοποιήσεις ειδικών και κυβερνητικών στελεχών, τα ποσοστά στην περιφέρεια Ηρακλείου συνεχίζουν να κινούνται στο 41,7% και στο Ρέθυμνο να μην ξεπερνούν το 40,5%. Στην Ανατολική και Δυτική Αττική τα ποσοστά είναι 21,88% και 21,76%, αντίστοιχα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.