ΤΟΠΙΚΑ

Πρόστιμα από 5.000 έως 20.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που δεν θα τηρήσουν τα μέτρα στις παραλίες

Πρόστιμα από 5.000 έως 20.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που δεν θα τηρήσουν τα μέτρα στις παραλίες

Όπως είπε: Από την Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη. Επιτρέπεται η μετακίνηση και στην Εύβοια. Όχι στην Λευκάδα καθώς είναι νησιωτική περιοχή.

Για τις εκκλησίες είπε ότι από την Κυριακή επιτρέπεται η τέλεση μυστηρίων και λειτουργιών και μέσα στο ναό θα επιτρέπεται ένα άτομο ανα 10 τ.μ.

Θύμισε επίσης ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας.

Τα πρόστιμα σε περιπτώσεις παράβασης θα είναι από 5.000 έως 20.000 ευρώ και η λειτουργία της επιχείρησης θα αναστέλλεται για 30 ημέρες. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης το πρόστιμο θα τριπλασιάζεται. Αν δεν είστε έτοιμοι μην ανοίξετε, ήταν η σύσταση του Νίκου Χαρδαλιά.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ήτοι μπαρ και κυλικεία, θα λειτουργούν μόνο τις υπηρεσίες take-away και με ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών σε αναμονή να ορίζεται το 1,5 μέτρο.

Ο υφυπουργός ΓΓΠΠ Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποίησε τις επιχειρήσεις να μην ανοίξουν αν δεν είναι έτοιμες να εφαρμόσουν τα μέτρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως όσα καταστήματα σε οργανωμένες πλαζ δεν τηρήσουν τα μέτρα προστασίας, θα κλείνουν για τριάντα ημέρες.

Από Δευτέρα 18 Μαϊου επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών και στην Κρήτη. Ειδικότερα, όπως διευκρίνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, περιοχές όπως η Λευκάδα και η Ελαφόνησος θεωρούνται νησιωτικές περιοχές.

Η μετάβαση προς τα νησιά θα επιτραπεί στις 25 Μαϊου. Από τις 18 Μαϊου ανοίγουν και αρχαιολογικοί χώροι και ζωολογικά πάρκα. Επίσης από αυτό το Σάββατο αποφασίσθηκε να ανοίξουν οι 515 οργανωμένες παραλίες που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες ορίζεται στα 4 μέτρα.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ήτοι μπαρ και κυλικεία, θα λειτουργούν μόνο τις υπηρεσίες take-away και με ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών σε αναμονή να ορίζεται το 1,5 μέτρο.

Τέλος απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας τη σημασία του να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής. Τα μέτρα θα περιφρουρηθούν και θα ελεγχθούν με αυστηρότητα, ενώ θα επιβληθούν κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες. Τα πρόστιμα για την πρώτη παράβαση φθάνουν έως και τα 20.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται και το κλείσιμο της επιχείρησης, προειδοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εσωτερικές μετακινήσεις, θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές, προανήγγειλε.

Αναφερόμενος στα κρούσματα στη Λέσβο, διευκρίνισε ότι έχουν ληφθεί περίπου 81 δείγματα, όπου και αναμένονται τα αποτελέσματα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.