ΤΟΠΙΚΑ

Πως πρέπει να λειτουργούν τα κλιματιστικά στα σπίτια

Πως πρέπει να λειτουργούν τα κλιματιστικά στα σπίτια

Με τον καύσωνα προ των πυλών, στην επιφάνεια έρχεται το πρόβλημα με τα κλιματιστικά και τη σωστή χρήση τους. Τι έχουν δηλώσει Τσιόδρας και Χατζηγεωργίου.

Το πρώτο κύμα μίνι καύσωνα φέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα των κλιματιστικών. Σύμφωνα όσα έχει δηλώσει ο Σωτήρης Τσιόδρας, πριν λίγα 24ωρα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με τη χρήση κλιματιστικών, είχε δηλώσει ότι “οι κλιματιστικές μονάδες δεν λειτουργούν από μόνες τους ως εστίες ανάπτυξης και πολλαπλασιασμού του κορονοϊού, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να διευκολύνουν την αερογενή μετάδοση με μηχανικό τρόπο από άτομα που είναι ήδη φορείς”.

Κάποια χαρακτηριστικά μέτρα από την σχετική εγκύκλιο που έχει εκδοθεί:
– Η αύξηση παροχής του νωπού αέρα στις κεντρικές κλιματικές μονάδες
– Η πλήρης αποφυγή της ανακυκλοφορίας του αέρα
– Για τις μονάδες οικιακού τύπου (σ.σ. air condition στο σπίτι) όπου είναι εφικτό να τίθενται εκτός λειτουργίας, ή όταν αυτό δεν είναι εφικτό να τίθενται σε συνεχή λειτουργία 24/7 με παράλληλη λειτουργία φυσικού αερισμού.
– Οι τακτικές εργασίες αντικατάστασης και συντήρησης των φίλτρων των κλιματιστικών να εκτελούνται με χρήση και λήψη όλων των προστατευτικών μέτρων, όπως ατομική προστασία, αερισμό του χώρου, ασφαλή αποκομιδή των φίλτρων και αναπνευστική προστασία.

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο Μ. Αλεξανδρόπουλος, Ψυκτικός και ιδιοκτήτης εταιρείας συντήρησης κλιματιστικών, για το πώς πρέπει να λειτουργούν σε σπίτια και επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας.

Από την πλευρά του, ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, το βασικότερο είναι τα κλιματιστικά να αποφεύγονται όταν αυτό μπορεί να γίνει και να υπάρχει καλός εξαερισμός των χώρων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.