ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Blue Star Paros: Πρόσκρουση του καταπέλτη επιβατών στο λιμάνι της Σύρου. Στο Νεώριο για επισκευή το πλοίο. Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Blue Star Paros: Πρόσκρουση του καταπέλτη επιβατών στο λιμάνι της Σύρου. Στο Νεώριο για επισκευή το πλοίο. Ταλαιπωρία για τους επιβάτες
Ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε με το Blue Star Paros στο λιμάνι της Ερμούπολης το απόγευμα του Σαββάτου.

Περίπου στις 18:30 κι ενώ το πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο του δρομολόγιο και ήταν έτοιμο να αναχωρήσει από το τελευταίο λιμάνι, δηλαδή αυτό της Σύρου, με προορισμό τον Πειραιά, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και τόσο ομαλά.
Με το που έλυσαν οι κάβοι, η πίσω δεξιά πόρτα εισόδου επιβατών του πλοίου προσέκρουσε σε μπίντα της κεντρικής προβλήτας, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά (στράβωσε). Καθοριστικό ρόλο για το περιστατικό έπαιξαν και οι πολύ ισχυροί βοριάδες που δυσχέραιναν τις κινήσεις του πλοίου.
Στο Blue Star Paros διενεργήθηκε επιθεώρηση από κλιμάκιο του Λιμεναρχείου και από εμπειρογνώμονες για να διαπιστωθεί αν είναι αξιόπλοο να ταξιδέψει, δεδομένων και των εξαιρετικά αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από από μηχανικούς του πλοίου και κλιμάκιο του Νεώριο, η ζημιά δεν αποκαταστάθηκε στο σύνολό της ούτως ώστε να αναχωρήσει με ασφάλεια το Blue Star Paros. Έτσι, ρυμουλκήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου Νεωρίου για να ολοκληρωθεί η επισκευή του.
Στο πλοίο επιβαίνουν 1365 επιβάτες και είναι φορτωμένο με περισσότερα από τα 178 Ι.Χ. οχήματα, 38 δίκυκλα και 8 φορτηγά. Εκκενώθηκε από επιβάτες και η πλοιοκτήτρια εταιρία, Blue Star Ferries, ενημέρωσε ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και η αναχώρηση του πλοίου εκτιμάται για τις 10:30 το βράδυ.

πηγή cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.