ΤΟΠΙΚΑ

Προς απελευθέρωση οι μετακινήσεις. Τι θα ισχύσει για τα νησιά

Προς απελευθέρωση οι μετακινήσεις. Τι θα ισχύσει για τα νησιά

Την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων προσβλέπει η κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες, δίνοντας διέξοδο σε μια σημαντική μερίδα πολιτών που ασφυκτιά και δε δείχνει άλλες αντοχές στις πολύμηνες απαγορεύσεις, οι οποίες είναι ξεκάθαρο ότι δεν αποδίδουν πλέον.

Η κυβέρνηση αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών που συνεδριάζουν εκτάκτως την Τετάρτη για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την ελάφρυνση των περιορισμών.

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις αφορούν αποκλειστικά τη μετακίνηση με όχημα εντός του ίδιου νομού αλλά μεταξύ διαφορετικών Δήμων και δε θα έχει καμία σχέση με χρήση πλοίων, αεροπλάνων και άλλων μέσων για να ταξιδέψει κάποιος σε άλλη περιοχή. Με λίγα λόγια, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στα νησιά.

Σε δεύτερη φάση, αναμένεται να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό πάλι μέσω χερσαίων οδών και οχημάτων, ενώ η περίπτωση ταξιδιού στη νησιωτική Ελλάδα με ελεύθερη μετακίνηση μέσω πλοίου ή αεροπλάνου θα είναι μία από τις τελευταίες απαγορεύσεις που θα αρθούν. Το πιθανότερο ενδεχόμενο απελευθέρωσης αυτών των μετακινήσεων θα είναι λίγο μετά το Πάσχα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.