ΤΟΠΙΚΑ

Προ των πυλών το 4ο κύμα, 80% αύξηση στα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Προ των πυλών το 4ο κύμα, 80% αύξηση στα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Τα καμπανάκια πλέον είναι καθημερινά και εξηγούν την ανησυχία σε ειδικούς και κυβέρνησης, αλλά και την κινητικότητα σε επίπεδο σχεδιασμού νέων μέτρων.

Τα καταγεγραμμένα κρούσματα αυτή την εβδομάδα ανέρχονται σωρευτικά σε 4.752 έναντι 2.630 την προηγούμενη, κατέγραψαν δηλαδή μια αύξηση 80%. Δεν μεταφράζεται ακόμη σε διασωληνώσεις ή και σε θανάτους, καθώς στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα καινούργια κρούσματα αφορούν νέους με μέσο όρο ηλικίας τα 27 χρόνια που νοσούν πολύ ήπια, εκτός και αν έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Ο κίνδυνος ωστόσο είναι ότι σε περίπτωση έκρηξης των διαγνώσεων, αυτό θα σηματοδοτήσει αύξηση νοσηλειών, που θα συμπαρασύρει στατιστικά και αύξηση των στατιστικών. Σε αυτή την φάση, της αύξησης κρουσμάτων χωρίς αύξηση διασωληνώσεων, βρίσκεται η Ελλάδα, όπως άλλωστε και άλλες χώρες (Ισραήλ, Βρετανία), με βασικό ερώτημα πως θα θωρακιστεί η χώρα απέναντι στο συνδυασμό από την επέλαση της μετάλλαξης «Δέλτα» και την φθίνουσα πορεία των εμβολιασμών.

Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, παρά τα λιγότερα τεστ λόγω Σαββάτου, ανήλθαν σε 619 έναντι 236 την προηγούμενη Κυριακή (αύξηση 163%). Εξ αυτών, τα 336 εντοπίζονται στην Αττική, που καταγράφει αύξηση 200% μέσα σε μια εβδομάδα. Όσο για την θετικότητα, έχει ανέβει στο 2,06%.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.