ΤΟΠΙΚΑ

Πρέπει να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις της Μυκόνου

Πρέπει να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις της Μυκόνου
Η ΚΔΕΠΠΑΜ απευθύνει κάλεσμα σε καταναλωτές και τοπικούς επιχειρηματίες για στήριξη των προϊόντων του νησιού
Να δείξουν προτίμηση στις  τοπικές επιχειρήσεις διάθεσης και εμπορίας τροφίμων καλεί η ΚΔΕΠΠΑΜ για την αγορά προϊόντων τους πολίτες της Μυκόνου τις δύσκολες μέρες με την πανδημία.
 «Η Δημοτική επιχείρηση ΚΔΕΠΠΑΜ στο πλαίσιο του αναπτυξιακού της ρόλου, και εκτιμώντας την έκκλησης της Δημοτικής μας Αρχής για εμπορία και κατανάλωση τοπικών προϊόντων, απευθύνεται σε όλες τις τοπικές επιχειρήσεις διάθεσης και εμπορίας τροφίμων και τις καλεί να προτιμήσουν την αγορά προϊόντων από τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού μας.
Ταυτόχρονα απευθύνεται και σε όλους τους κατοίκους του νησιού και τους προτρέπει να καταναλώνουν τοπικά προϊόντα Μυκόνου και Κυκλάδων, μιας και έχουν εξασφαλισμένη ποιότητα και διατροφική αξία. Η αγοραστική αυτή συμπεριφορά προτείνεται στο αγοραστικό κοινό χρόνια τώρα από την ΚΔΕΠΠΑΜ σε μια προσπάθεια ανάδειξης και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, πόσο μάλλον τώρα που διανύουμε μια δύσκολη οικονομική περίοδο λόγω της πανδημίας (SARS-CoV-2), μια περίοδο όπου πρέπει να στηριχτούμε στη δύναμη και την ενότητα της τοπικής μας κοινωνίας.
Ελπίζουμε επίσης οι τιμές σιγά σιγά να διαμορφώνονται αναλογικά και σε σχέση με την οικονομική δυσχέρεια της αγοράς.
Στη Μύκονο υπάρχουν μικροί κήποι, που παράγουν πολύ αξιόλογα αγροτικά προϊόντα. Ανακαλύψτε τους. Η κτηνοτροφία επίσης μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της τοπικής αγοράς σε κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Ενδεικτικά αναφέρουμε προϊόντα του τόπου μας:
Ξινότυρο, Τυροβολιά, Γραβιέρα (βραστή), Γάλα, Γιαούρτι, Κοπανιστή, Νιαρή, Κρέας, Λούζα, Λουκάνικα, Αυγά, Μυκονιάτικο καψιμάδι και προϊόντα ζύμης, Κρασί, Γλυκάδι (ξίδι), Μπίρα, Σούμα, πελτέ τομάτας, Μαναβική, Ψαρικά, Φρούτα, Όσπρια, Μέλι. Αμυγδαλωτά, και άλλα αγαθά οικιακής παραγωγής
Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!»
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.