ΤΟΠΙΚΑ

«Πράσινο φως» για δέκα νέα ξενοδοχεία στη Μύκονο

«Πράσινο φως» για δέκα νέα ξενοδοχεία στη Μύκονο

Σε πόλο προσέλκυσης επενδύσεων για τη δημιουργία νέων υπερπολυτελών ξενοδοχείων έχει αναδειχθεί η Μύκονος, η οποία βλέπει χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερους ξένους επισκέπτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου να την προτιμούν για τις διακοπές τους.

 

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο νησί για το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2018, αυξήθηκαν κατά 24,1% φθάνοντας τις 429.497 έναντι 346.057 την ίδια περίοδο του 2017. Σε όλους του μήνες που υπήρχαν διεθνείς αφίξεις στη Μύκονο, καταγράφηκε διψήφιο ποσοστό αύξησης της ταξιδιωτικής κίνησης από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες χορήγησαν πρόσφατα άδειες δόμησης για την δημιουργία 10 νέων πολυτελών ξενοδοχείων στη Μύκονο.

Αναλυτικά, οι άδειες χορηγήθηκαν στην εταιρεία Ultra White Mykonos IKE για ξενοδοχείο στην τοποθεσία Άγιος Βασίλειος, στην εταιρεία Κ. Σαββίδης & Σια Ε.Ε. για ξενοδοχείο 5 αστέρων τύπου μπουτίκ στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Ρόχαρη, στην εταιρεία Κατασκευαστική Μυκόνου – Εξοχικές Κατοικίες Α.Ε. για ξενοδοχείο 5 αστέρων, στην εταιρεία Ιωάννης Βαμβακούρης Ανώνυμος Εταιρεία Τουριστκών – Τεχνικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων για ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή Ορνός στον κ. Αρτέμη Κουσαθανά για την ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων στην περιοχή Κάτω Διακόφτης και στην κα. Αντωνία Κοντιζά για ξενοδοχείο κλασικού τύπου 5 αστέρων δυναμικότητας 70 κλινών στην περιοχή Κούνδουρος.

Επίσης, άδεια για τη δημιουργία ξενοδοχείου κλασσικού τύπου 4 αστέρων στην περιοχή Φανάρια ως νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας εξασφάλισε και ο κ. Ιορδάνης Δημητρίου.

Επίσης, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων έδωσε το πράσινο φως στην εταιρεία  AGC Equity Partners Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε. -βασικό μέτοχο του Αστέρα Βουλιαγμένης-  για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος The Mykonos Project ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία 2 πολυτελών ξενοδοχείων , μαρίνα, ελικοδρόμιο κ.α.

Εξάλλου, όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το economistas.gr άδειες για την κατασκευή δύο πολυτελών ξενοδοχείων στην Άνω Μερά εξασφάλισε και η εταιρεία RoyalBlue Real Estate Investmenets IKE η οποία ελέγχεται από τους Γερμανούς επιχειρηματίες Thomas Heyne και Mario Hertel.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ότι στη Μύκονο έως τις 31.12.2018 λειτουργούσαν 185 ξενοδοχεία με δυναμικότητα 6.339 δωμάτια 12.786 κλινών που κατανέμονται με βάση την κατηγορία τους ως εξής:

ΠΗΓΗ: Pronews.gr


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.