ΤΟΠΙΚΑ

Πόσο κοστίζει το ταξίδι με πλοίο το φετινό Πάσχα στη Μύκονο

Πόσο κοστίζει το ταξίδι με πλοίο το φετινό Πάσχα στη Μύκονο

Στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχει περάσει μια μεσοσταθμική αύξηση 12%-15% ανάλογα με την εταιρεία και το δρομολόγιο.

Δείτε χαρακτηριστικά παραδείγματα κόστους ταξιδιού από τον Πειραιά για Σύρο και Μύκονο:

Πειραιάς-Μύκονος
-Αναχώρηση 6/7/2022: 38 € (από 37.50€ πέρυσι)
-Επιστροφή 11/7/2022: 68.70 € (από 59.70 € πέρυσι)
ΣΥΝΟΛΟ: 106,7 € φέτος (από 97,20 € πέρυσι)

Την ίδια ώρα, πάντως, τα στοιχεία από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) δείχνουν ότι τα επιβατηγά πλοία που θα φύγουν από τα λιμάνια για τις Κυκλάδες τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι γεμάτα. Αντίθετα δεν θα συμβεί το ίδιο με τα πλοία για Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Βάσει των στοιχείων που παρουσιάζει η Καθημερινή οι πληρότητες για τις Κυκλάδες προσεγγίζουν το 100% με πηγές του ΣΕΕΝ να εξηγούν, πάντως, ότι τη φετινή χρονιά υπάρχουν λιγότερα μεγάλα ταχύπλοα δρομολογημένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, στοιχείο που πρακτικά σημαίνει λιγότερες διαθέσιμες θέσεις.

Όσον αφορά, δε, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι ίδιες πηγές αποδίδουν τις χαμηλοτερες πληρότητες – με εξαίρεση τις καμπίνες – στον ανταγωνισμό με τις αεροπορικές εταιρείες και τα δρομολόγιά τους για τα συγκεκριμένα νησιά.

Όσο, δε, μακρύτερος ο προορισμός τόσο το κόστος γίνεται ολοένα και πιο απαγορευτικό με τις υπάρχουσες τιμές να διαμορφώνουν λογαριασμούς της τάξης των 550 ευρώ προς Μυτιλήνη για μια τετραμελή οικογένεια χωρίς καμπίνα και με όχημα, 480 ευρώ για Χίο, 675 ευρώ για Σάμο και 830 ευρώ για Ρόδο.

Όταν, μάλιστα, στην «εξίσωση» μπαίνει και η καμπίνα τότε το κόστος ανεβαίνει με τις τιμές να διαφοροποιούνται ανάλογα με το αν η διανυκτέρευση θα γίνει σε εσωτερική, εξωτερική ή μονόκλινη καμπίνα με τις διαφορές ανάμεσά τους να είναι έως και 3 φορές πάνω από την πρώτη στην τρίτη επιλογή (π.χ. για Ηράκλειο η καμπίνα ξεκινά από τα 57 ευρώ το άτομο η εσωτερική και φτάνει έως και τα 147 ευρώ το άτομο η μονόκλινη)

Το απλό εισιτήριο για την Ρόδο φτάνει τα 78,50 ευρώ, για τη Μυτιλήνη τα 43,50 ευρώ, για τη Σύρο τα 28 ευρώ, για την Πάρο τα 42,50 ευρώ ενώ από Ραφήνα θα πληρώσει κανείς 20,5 ευρώ για Άνδρο και 31 ευρώ για Μύκονο

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.