ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΠΙΚΑ

Πώς θα ταξιδεύει ο κόσμος μετά το εμβόλιο – Τι θα ισχύει για εσωτερικές και εξωτερικές μετακινήσεις

Πώς θα ταξιδεύει ο κόσμος μετά το εμβόλιο – Τι θα ισχύει για εσωτερικές και εξωτερικές μετακινήσεις

Το μεγάλο στοίχημα για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και τις θετικές άμεσες «ανατροπές» που φέρνει ο εμβολιασμός στην τουριστική κίνηση για το 2021 επιχειρεί να περιγράψει με ενάργεια ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Με τη συνέντευξή του στο protothema.gr ο κ. Θεοχάρης δηλώνει ότι με το εμβόλιο ο κόσμος έχει αρχίσει να προετοιμάζει ταξίδια πολύ πιο εντατικά, επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι μέσα στην τριάδα-πεντάδα των χωρών που προτιμούν οι ξένοι τουρίστες και εξηγεί τι θα ισχύει για όσους έχουν ή δεν έχουν εμβολιαστεί και θέλουν να ταξιδέψουν αεροπορικώς ή με κάθε άλλο μέσο.

Ο υπουργός Τουρισμού και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι οι εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζονται πλέον τεστ ή να μπαίνουν σε καραντίνα, αλλά το πιστοποιητικό σε ψηφιακή μορφή για οποιαδήποτε Αρχή, εθνική ή άλλη το ζητήσει. Το ίδιο θα κάνουν και οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, όπου συζητείται η κοινή αναγνώριση μεταξύ χωρών αναχώρησης και προορισμού. Για τους μη εμβολιασμένους θα υπάρχουν διευρυμένα εργαλεία ελέγχου στα σύνορα, ενώ όπως υπογραμμίζει ο υπουργός υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που επλήγησαν από την επιδημιολογική κρίση.

Τι θα ισχύσει για τις εσωτερικές μετακινήσεις

Πιο χαλαρά αναμένεται να είναι τα μέτρα για τις εσωτερικές μετακινήσεις με πλοία και αεροπλάνα. Οι επιβάτες θα μπορούν να ταξιδέψουν κανονικά ακόμη κι αν δεν έχουν εμβολιασθεί ή αν δεν έχουν κάνει rapid test, τηρώντας τα μέτρα προστασίας που ήδη ισχύουν. Δηλαδή, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όσο διάστημα υπάρχει η πανδημία, ενώ θα εφαρμόζονται υγειονομικά πρωτόκολλα στα μέσα μεταφοράς μέχρι να απαλλαγούμε από τον ιό.

Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό 

Σε ότι αφορά τον τουρισμό, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, το κλίμα είναι πολύ πιο αισιόδοξο σε σχέση με το 2020, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των επισκεπτών του εξωτερικού.

Πρόσθεσε, όμως, ότι το άνοιγμα του τουρισμού το 2021 θα γίνει με ισορροπημένο και προσεκτικό τρόπο, μιας και η απελευθέρωση από τη νόσο θα είναι σταδιακή.

Ο κ. Θεοχάρης επιβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα συνεχιστεί και για το 2021 στηρίζοντας ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και τουριστικά γραφεία, ενώ προσεχώς θα ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα στήριξης για επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.