ΤΟΠΙΚΑ

Πως θα κάνουμε φέτος Πάσχα στις Κυκλάδες;

Πως θα κάνουμε φέτος Πάσχα στις Κυκλάδες;

Στις Κυκλάδες τα δεδομένα είναι διαφορετικά, μιας και αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις της Μυκόνου και της Σαντορίνης, στα υπόλοιπα νησιά η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται στα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων, αν και οι ρυθμοί προμήθειας των αντι covid 19 εμβολίων στη χώρα μας δεν είναι ικανοποιητικοί, όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όσο καλή εικόνα κι αν έχουν οι Κυκλάδες, δε θα μπορέσει να επιστρέψει η οικονομική δραστηριότητα σε φυσιολογικά επίπεδα, αν δεν υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα το επιδημιολογικό φαινόμενο και η πανδημία στο σύνολο της επικράτειας.

Τα δεδομένα για τα νησιά των Κυκλάδων για τους επόμενους μήνες έχουν ως εξής:

Θα συνεχίσουμε να ζούμε – πάνω κάτω – στα σημερινά επίπεδα μέχρι το καλοκαίρι.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και τελευταίας αποκριάς, 13 με 15 Μαρτίου – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – δεν θα έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Οι μετακινήσεις δεν θα επιτρέπονται παρά μόνο για τους γνωστούς λόγους υγείας και εργασίας, ενώ θεωρείται δύσκολο να ανοίξει η εστίαση, ακόμη και σε περιοχές που δεν έχουν κρούσματα.

Για το φετινό Πάσχα το οποίο πέφτει στις 2 Μαΐου, κάποια δεδομένα μπορούν να προβλεφθούν από τώρα και κάποια άλλα όχι.

Σίγουρα, στις Κυκλάδες, δε θα βιώσουμε τις καταστάσεις του περσινού Πάσχα της καραντίνας, όμως δεν υπάρχει περίπτωση να το γιορτάσουμε με το γνωστό παραδοσιακό τρόπο.

Ως προς την τουριστική δραστηριότητα, δε θα πρέπει να ελπίζουμε σε κάτι το ιδιαίτερο. Πιθανότατα να έχουν χαλαρώσει τα μέτρα των μετακινήσεων μέχρι το Μάιο, όμως θεωρείται σχεδόν απίθανο να επιτραπούν ταξίδια για διακοπές και εξορμήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ως προς την εστίαση στις Κυκλάδες, καλώς εχόντων των πραγμάτων, σε τοπικό επίπεδο και χωρίς επισκέπτες, είναι πολύ πιθανό να λειτουργεί με μέτρα προστασίας.

Συμπερασματικά, το Πάσχα στις Κυκλάδες θα είναι οικογενειακό και δε θα διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τα περασμένα Χριστούγεννα, με τη διαφορά ότι μπορεί να έχουν ανοίξει κάποιες δραστηριότητες όπως η εστίαση.

Μετά το Πάσχα, οδεύοντας προς το καλοκαίρι και με δεδομένο ότι οι εμβολιασμοί θα έχουν προχωρήσει και η πανδημία θα έχει υποχωρήσει στη χώρα μας, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια τουριστική θερινή σεζόν καλύτερη σε σχέση με την περσινή.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.