ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΠΙΚΑ

Πως θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Πως θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Ανακοινώθηκε από την ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ο τρόπος διεξαγωγής σε όλα τα πρωταθλήματα.

ΑΡΘΡΟ 15 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ «BLUE STAR FERRIES» ΑΝΔΡΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019

Κατά την περίοδο 2019-2020 το Πρωτάθλημα Ανδρών θα διεξαχθεί σε δύο Κατηγορίες (Α’ και Β’ Κατηγορία).

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ «BLUE STAR FERRIES» ΑΝΔΡΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019

1)  ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

 

Α’ ΦΑΣΗ

Στο Πρωτάθλημα Ανδρών δήλωσαν συμμετοχή είκοσι δύο (22) ομάδες.

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις (3) ομίλους ως εξής:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: (7 ομάδες)  ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ ΟΦ, ΠΑΣ ΤΗΝΟΥ, Α.Ο ΜΥΚΟΝΟΥ, Α.Σ ΑΝΩ ΜΕΡΑ, ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ, Α.Ο ΣΥΡΟΥ, Α.Ο ΠΑΓΟΣ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: (8 ομάδες) Α.Ο ΠΑΡΟΥ, ΑΜΕΣ ΝΗΡΕΑΣ, ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ, ΜΕΑΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ, Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ, Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΟΣ, ΑΣ ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ, Α.Π.Σ. ΚΥΘΝΟΥ

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: (7 ομάδες) Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ, Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙ, ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ, Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ, Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ, Α.Ο ΠΥΡΓΟΣ, Α.Σ ΙΟΥ

Στην Α’ ΦΑΣΗ θα διεξαχθούν αγώνες ανά όμιλο (εντός – εκτός) και οι δύο πρώτες ομάδες, σύμφωνα με τον βαθμολογικό πίνακα, κάθε Ομίλου θα περάσουν απευθείας στη Β’ ΦΑΣΗ του Πρωταθλήματος. Οι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας κάθε ομίλου (Α’, Β’, Γ’) θα ξεκινήσουν στην Β’ Φάση με δύο (2) βαθμούς επιπλέον (bonus)

Οι τρίτες ομάδες κάθε Ομίλου θα παίξουν μονούς αγώνες (μπαράζ) αναμεταξύ τους, σε ουδέτερη έδρα, με βαθμολογία και οι δύο πρώτες θα περάσουν και αυτές στη Β’ ΦΑΣΗ.

Β΄ΦΑΣΗ

Αφού τελειώσουν οι αγώνες της Α΄Φάσης, θα συγκροτηθούν δύο όμιλοι των τεσσάρων (4) ομάδων, με ακτοπλοϊκά κριτήρια.

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Οι δύο πρώτες ομάδες του Α΄ Ομίλου που προκρίθηκαν απευθείας στην Β’ Φάση.

Ε’  ΟΜΙΛΟΣ: Οι δύο πρώτες ομάδες του Γ’ Ομίλου που προκρίθηκαν απευθείας στην Β’ Φάση.

Οι όμιλοι Δ’ και Ε’ θα συμπληρωθούν με τις δύο πρώτες ομάδες του Β’ Ομίλου που προκρίθηκαν απευθείας στη Β’ Φάση  και τις δύο  ομάδες που προέκυψαν από τους αγώνες μπαράζ μεταξύ των τρίτων του Α΄, Β΄, Γ΄ Ομίλου. Ο τρόπος διαχωρισμού των ομάδων σε Δ’ και Ε’ όμιλο θα γίνει με ακτοπλοϊκά κριτήρια και εάν κριθεί απαραίτητο με κλήρωση ώστε ο κάθε όμιλος να αποτελείται από τέσσερις (4) ομάδες.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με βαθμολογία (εντός – εκτός) κατόπιν κληρώσεως. Οι πρώτοι των δύο ομίλων (Δ’ και Ε’) θα αναμετρηθούν σε αγώνα μπαράζ (κανονική διάρκεια, παράταση, πέναλτι εάν χρειαστεί), σε ουδέτερη έδρα και ο νικητής θα είναι Πρωταθλητής Ανδρών “BLUE STAR FERRIES” 2018-2019 ο οποίος προάγεται στην ανώτερη Κατηγορία βάση των Προκηρύξεων της Ε.Π.Ο.

2) ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020

Στην Α’ Κατηγορία την περίοδο 2019-2020 θα συμμετέχουν 10 ομάδες. Την περίοδο 2019-2020 στην Α’ Κατηγορία θα παραμείνουν οι 7 ομάδες, που συμμετείχαν στην Β’ Φάση, η 3η ομάδα που αποκλείστηκε από τη Β’ Φάση και δύο ομάδες από τους 4ους των Ομίλων, που θα προκύψουν μετά από μονούς αγώνες μεταξύ τους, σε ουδέτερα γήπεδα, με βαθμολογία.

Εάν υποβιβαστεί Ομάδα ή Ομάδες από την Γ’ Εθνική, θα αφαιρείται Ομάδα ή Ομάδες από τις 4ες, ώστε να παραμένει σταθερά ο αριθμός 10 στην Α’ Κατηγορία .

Αν κάποια Ομάδα, με δικαίωμα συμμετοχής στην Α’ Κατηγορία 2019-2020, δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σ’ αυτήν, αντικαθίσταται από Ομάδες που θα προκύψουν από μονούς αγώνες με βαθμολογία, μεταξύ των 5ων, εάν έχουν εξαντληθεί  οι τέταρτοι.

Ομάδα ή Ομάδες από τις 4ες και 5ες που δεν θα ήθελαν να συμμετάσχουν στους αγώνες κατάταξης και το δηλώσουν πριν την κλήρωση, για την παραμονή στην Α’ Κατηγορία, δεν θα αντικαθίστανται και δεν θα έχουν πειθαρχικές ή άλλες επιπτώσεις

Οι Ομάδες που δεν θα εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στην Α’ Κατηγορία περιόδου 2019-2020, θα συμμετάσχουν στην Β’ Κατηγορία, καθώς και όποια άλλη Ομάδα που δεν συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας περιόδου 2018-2019, και δηλώσει συμμετοχή.

 Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.