ΤΟΠΙΚΑ

«Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί μου αντίπαλοι θέλουν να με εκδικηθούν»

«Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί μου αντίπαλοι θέλουν να με εκδικηθούν»
Η απάντηση του λυκειάρχη Ν.Σαντοριναίου μετά τις καταγγελίες εις βάρος του που προκάλεσαν προκαταρκτική από το υπουργείο Παιδείας

Επιστολή απάντηση του Λυκειάρχη του ΓΕΛ Μυκόνου μετά τις καταγγελίες εις βάρος του που προκάλεσαν προκαταρκτική εξέταση απο το υπουργείο Παιδείας.

Αναφέρει ο κ.Σαντοριναίος

«Οι πρόσφατες αναφορές σε βάρος μου που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν είναι τίποτα περισσότερο, από προσπάθεια των πολιτικών και συνδικαλιστικών μου αντιπάλων να επιδείξουν εκδικητική συμπεριφορά στο πρόσωπό μου, λόγω της ενασχόλησής μου με τα κοινά του τόπου μας και της συνδικαλιστικής μου δράσης.

Είναι άραγε τυχαίο που, ενώ το σχολείο του οποίου προΐσταμαι λαμβάνει διαρκώς διακρίσεις και τιμές,  επελέγη η συγκεκριμένη χρονική περίοδος για να γίνουν σε βάρος μου ανυπόστατες, αναπόδεικτες και αόριστες καταγγελίες;  Όλη η Μύκονος γνωρίζει ότι η επιλογή μου να θέσω υποψηφιότητα στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, πυροδότησε τους πολιτικούς μου αντιπάλους οι οποίοι από την ημέρα ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς μου είχαν κάνει σε εμένα και στην ευρύτερη κοινωνία της Μυκόνου γνωστές τις εχθρικές τους προθέσεις απέναντι μου. Έτσι λοιπόν, αμέσως μετά τις εκλογές ξεκίνησαν την σε βάρος μου επίθεσή τους, με σκοπό να θίξουν την άσκηση του λειτουργήματός μου και να βεβηλώσουν την προσωπικότητά μου, χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους, ιδιαίτερα όσον αφορά στους μαθητές του σχολείου μας.

Ήρθε όμως η ώρα να πέσουν οι μάσκες και να αποκαλυφθούν τα πρόσωπα και οι αληθινές προθέσεις πίσω από τις σε βάρος μου ενέργειες.

Όλες οι καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος μου είναι ανυπόστατες, αναπόδεικτες και συκοφαντικές.  Τα περιστατικά τα οποία σε αυτές περιγράφονται δεν είναι ακριβή και αυτές θα καταρρεύσουν σαν γυάλινος πύργος στα κεφάλια των καταγγελλόντων.  Οι καταγγέλλοντες, είτε είναι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί μου αντίπαλοι, είτε υποκινούνται από αυτούς και θα αποκαλυφθούν, στα πλαίσια της προκαταρκτικής που διενεργείται την οποία οι ίδιοι προκάλεσαν.

Εκτός από πολιτικό ον, είμαι πρωτίστως εκπαιδευτικός και υπεύθυνος εκπαιδευτικής μονάδα. Η μεγαλύτερη ευθύνη που φέρει ένας εκπαιδευτικός είναι να παραδειγματίζει τους μαθητές του και να του παρακινεί να προστατεύουν τη Δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.  Στη Χώρα μας το πολιτικό φρόνιμα δεν διώκεται και οι πολίτες πρέπει να είναι κοινωνικά και πολιτικά ενεργοί, αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματά τους.  Αυτόν τον αγώνα λοιπόν δεν θα τον δώσω μόνο για τον εαυτό μου, αλλά κυρίως για τους μαθητές μου.  Οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στο φως, θα βάλουν στη θέση τους όσους θεωρούν ότι με αόριστες αναφορές και συκοφαντίες μπορούν να θίξουν έναν πολιτικό ή συνδικαλιστικό τους αντίπαλο.»

Νικόλαος Σαντοριναίος

Διευθυντής ΓΕ.Λ. Μυκόνου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.