ΤΟΠΙΚΑ

Ποιος φρενάρει το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας στη Μύκονο;

Ποιος φρενάρει το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας στη Μύκονο;
Το Mykonos Voice αποκαλύπτει τη σύμβαση των 4.947.472,92 ευρώ που προχωράει με ρυθμούς χελώνας.Υπόθεση με πολλά ερωτηματικά.

Μια περιέργη υπόθεση με προεκτάσεις που μπορεί να αγγίζουν ακόμη και τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές αποκαλύπτει το Mykonos Voice.

Πολλά ερωτηματικά και εντύπωση προκαλεί η κωλυσιεργία στην εκτέλεση έργου που αφορά  την αποκατάσταση και την συντήρηση των δρόμων της Μυκόνου.

Το μεγαλύτερο έργο  του νησιού  το οποίο θα άλλαζε την καθημερινότητα των κατοίκων και θα βελτίωνε τις συνθήκες της ζωής τους  έχει βαλτώσει ανεξήγητα παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων της δημοτικής αρχής για να προχωρήσει η υλοποίηση του.

Στο πλαίσιο αυτό τεράστια απορία προκαλεί το γεγονός ότι σχεδόν έξι μήνες μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης με την εταιρία που έχει αναλάβει την εκτέλεση του ,παρατηρείται στασιμότητα ενώ θα έπρεπε το έργο ήδη να έχει ολοκληρωθεί.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

ΠΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ;

ΓΙΑΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΑΞΙΑΣ  4.947.472.92 ΕΚ ΕΥΡΩ;

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Η ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ;

Σύμφωνα με το έγγραφο που φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας η από 6/12/2018 με αριθμό πρωτοκόλλου 11968 σύμβαση του Δήμου Μυκόνου με την τεχνική εταιρία Ε.ΚΑΤ.ΕΛ ΑΤΕ (Ανώνυμος τεχνική εταιρία Κατασκευών Ελλάδος) προέβλεπε την συντήρηση και αποκατάσταση των δρόμων της Μυκόνου.

Στην σύμβαση αυτή αναφέρεται το ποσό της προσφερόμενης συνολικής  δαπάνης που ανέρχεται στο ποσό των 4.947.472,92 και από τα οποία σε ανοικτό διαγωνισμό η εταιρεία  Ε.ΚΑΤ.ΕΛ ΑΤΕ  πλειοδότησε και πήρε το έργο με ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία μέχρι την υπογραφή  της σύμβασης πέρασε από πολλές φάσεις και διήρκησε σχεδόν ένα χρόνο καθώς απαιτούνταν ο προσυμβατικός έλεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο  αλλά και η έγκριση της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Παράλληλα μια τοποθέτηση-αίνιγμα του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του συνδυασμού Πρωτοβουλία Δράσης, δείχνει ότι κάτι περίεργο μπορεί να συμβαίνει….

«Έχουν μείνει μόλις 12 ημέρες, καλό θα είναι επιτέλους να καταλάβουμε ότι σε αυτό το νησί θα ζούμε όλοι μαζί μετά τις εκλογές.

Όσο για αυτούς που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο με το Δήμο Μυκόνου και την προετοιμασία του νησιού εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, απλώς να πω ότι μπορούν να υποστηρίζουν και να ψηφίζουν όποιον θέλουν, αλλά οφείλουν να κάνουν και τη δουλειά τους. Επαναλαμβάνω άλλο οι αυτοδιοικητικές επιλογές, άλλο οι υποχρεώσεις μας προς το νησί.             

Επαναλαμβάνω, το νησί είναι μικρό, όλοι γνωριζόμαστε καλά.

Απέναντι σε όλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να λειτουργούμε με ευθύνη και σοβαρότητα.

Με το βλέμμα στο νησί και τις ανάγκες του.

Με αρχές και αξίες.»

Η υπόθεση ενέχει μυστήριο καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στο νησί  το οποίο κατά ένα περίεργο λόγο δεν ολοκληρώνεται.

Υπάρχει κάποιο «μακρύ χέρι» που το εμποδίζει;

Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.