ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος κόσμου στον εορτασμό της Παναγίας την Τουρλιανής

Πλήθος κόσμου στον εορτασμό της Παναγίας  την Τουρλιανής
Πλήθος φιλευσεβών Μυκονίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών κατέκλυσαν το Καθολικό και τους αύλιους χώρους της πολυαιώνιας Ιεράς και ιστορικής Μονής της Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, συμπαραστατουμένου από τους Εφημερίους της Μυκόνου και από τη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία του Υπουργού Εργασιας και Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων.
Προ του πέρατος του Εσπερινού, τους ύμνους του οποίου απέδωσε η Βυζαντινή Χορωδία « Αντιφωνικό Μέλος», ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , κατά το αρχαίο έθος της Ιεράς Μονής, έψαλε, συναδόντων των πιστών, επί του προευτρεπισμένου Επιταφίου, τα Εγκώμια της Θεοτόκου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορία και τις πολλές αγαθοδωρίες της Ιεράς Μονής Τουρλιανής προς την τοπική κοινωνία, διά της παραχωρήσεως της χρήσης κτημάτων της, προκειμένου επ` αυτών να ανεγερθούν ποδοσφαιρικό γήπεδο, κλειστό γυμναστήριο, το πολυθέσιο Δημοτικό Σχολείο και το Πνευματικό Κέντρο, το Κοινοτικό Κατάστημα, η Πλατεία και ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων της Άνω Μεράς,και επ’ εσχάτων το Γυμνάσιο της Άνω Μεράς, ανεμνήσθη του κτήτορος της Μονής Ιγνατίου Μπάσολα, του αοιδίμου Ηγουμένου της Μονής, Μακαριστού Αρχιμ. Φιλάρετου Γεροντάρη και των πατέρων Θεολόγου Καταμπά και Ιγνατίου Μηλιού. και ευχαρίστησε και συνεχάρη τον, όπως χαρακτηριστικά είπε, τελευταίο κρίκο των Πατέρων της Μονής Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο, για το ποιμαντικό του έργο και τη μέριμνά του προς την Ιερά Μονή, και ευχήθηκε προς τους πολυπληθείς παρισταμένους. Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα ιερουργήσει ωσαύτως στο Καθολικό της πανηγυρίζούσης Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.