ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πλημμύρισε από τους ήχους της τσαμπούνας η Σύρος! (Βίντεο+Φωτο)

Πλημμύρισε από τους ήχους της τσαμπούνας η Σύρος! (Βίντεο+Φωτο)

 

Γράφει ο Γιώργος Σολάρης στο Cyclades24.gr

Με ξεχωριστή ζωντάνια και παλμό πραγματοποιήθηκε το καλωσόρισμα των αποστολών στην 16η Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών & Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου.

 

Το Cyclades24.gr κατέγραψε με μοναδικό τρόπο την  φετινή εκδήλωση.

Στη φετινή Συνάντηση, συμμετέχουν περί τους 230 μουσικούς από τις Κυκλάδες τα Δωδεκάνησα, το Ανατολικό Αιγαίο καθώς και από την Αθήνα, την Εύβοια, την Κρήτη και την Βόρεια Ελλάδα.

Όπως κάθε φορά, τη μεγάλη μουσική συνεύρεση πλαισίωσαν – ως επιστημονική και τεχνική υποστήριξη μέσω του Κέντρου Μελέτης Ελληνικής Μουσικής Φοίβος Ανωγειανάκης – εθνομουσικολόγοι, καθώς και σκηνοθετική ομάδα που κατέγραψε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη Συνάντηση.

Το παρών έδωσαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ Συρίγος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος, οι αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου, κ. Μπιζάς, σύσσωμο το Περιφερειακό συμβούλιο,  ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Μαραγκός, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς, η πολιτευτής Κυκλάδων κα. Μονογυιού και ο γνωστός  Παρουσιαστής απο την εκπομπή «Το Αλάτι της Γης»  και Καθηγητής Εθνομουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών – Πρόεδρος Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων κ. Λιάβας Λάμπρος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.